RMDSZ

Egy aláírást jogainkért

Egy hónap alatt közel 8000 aláírás gyűlt össze online annak érdekében, hogy az Európai Unió dolgozzon ki jogszabályt az őshonos nemzeti kisebbségek védelmére. Erdélyből 250 000 aláírás elérése a cél, az RMDSZ átfogó tájékoztatással járul ehhez hozzá.

A szobrok mindig életre kelnek

Kossuth Lajos mellszobrának újraállítását, illetve a nagy forradalmár születésének 215. évfordulóját ünnepelték Bihardiószegen szeptember harmadik vasárnapján. Az eseményen Markó Béla József Attila díjas költő mondott ünnepi beszédet. A beszéd szövegét is alább olvashatják.

Jeleskedik a szakmában, belekóstol a közéletbe

Pedagógus nagyszülők, fogtechnikus szülők értékrendjét tisztelve és követve, DR. SZEBENI CSONGOR a fogorvosi hivatása mellett szülővárosa, Margitta közéletébe is bekapcsolódott, a magyar közösség szolgálatában is feladatokat vállalt.

Bolybély László könyvbemutatója Margittán

Nagy tiszteletnek és elismerésnek örvend Borbély László Margittán, ezt a város azzal is kinyilvánította, hogy díszpolgárává választotta. Az RMDSZ-es politikus megérdemelte ezt az elismerést, hiszen amikor „helyzetben” volt, mindig segítette a várost. Az Állami Lakásügynökség által építtetett lakásokból például a megyében Margittán van a legtöbb.

Erősebb magyar jelenlét a bukaresti parlamentben

Négyen képviselik Bihar megye magyar közösségét az új romániai törvényhozásban. A rendszerváltás óta először jutott mandátumhoz két RMDSZ-es szenátor – CSEKE ATTILA és DERZSI ÁKOS. A képviselőházba BIRÓ ROZÁLIA és SZABÓ ÖDÖN jutott be Biharból a december 11-i választás nyomán. A törvényhozóktól rövid értékelést kértünk körkérdéseinkkel.

IV. RMDSZ Mikulás-kupa

Kilenc csapattal startolt az RMDSZ Bihar megyei szervezete és a Borsi Viitorul Sportklub által magyar középiskolák tanulói számára immár negyedjére meghirdetett Mikulás-kupa még karácsony előtt a borsi sportcsarnokban.

Köszönet támogatóinknak!

Sikeresnek bizonyult a magyarok összefogása! A december 11-ei parlamenti választáson a Bihar megyeiek megmutatták, hogy jó úton jár a Szövetség, a megújulás hiteles. A magyarok megértették, amit az elmúlt hetekben mondtunk és alátámasztottunk, mégpedig azt, hogy csak a Szövetség az, amely tenni akar, és ha lehetőséget kap, tud is tenni magyarságunk érdekében.

Nagycsaládosokat segítene az RMDSZ

Nagyváradi sajtótájékoztatóján CSEKE ATTILA képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke ismertette a nagycsaládosok adókedvezményére vonatkozó törvényjavaslatot és a megyei önkormányzat tervét a nagycsaládokat kedvezményes belépővásárlásra feljogosító kártyák bevezetésére.

Jó példa a diószegi Zichy-kastély felújítása

Bihardiószegen járt nemrég SZABÓ ÖDÖN, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, parlamenti képviselőjelölt. A helybéli vezetőkkel folytatott egyeztetés során kiemelt téma volt a műemlékvédelem, jelesül a diószegi Zichy-kastély felújítása.

Oldalak