jótékonyság

Tűzeset Nagyszalontán

Péntek este Nagyszalontán leégett a Gyilkos-tó utca 20. szám alatti családi ház. A fatüzelésű kályha kéményén keresztül csaptak fel a lángok, a tetőszerkezet kigyulladt és összeomlott.

Szeretet szívből – karitatív december Nagyszalontán

Az év utolsó hónapja a jótékonykodás és a segítségnyújtás jegyében telt Nagyszalontán, ugyanis számos karitatív programot szerveztek a hajdúvárosban, hogy segítsenek a rászoruló és nehéz körülmények között élő embereken.

Mézes, míves adomány

Az élesdieket és az onnan elszármazottakat évről évre összehozó, Találkozás Hétvégéje elnevezésű rendezvénysorozat rendszeres résztvevőjeként találkoztam idén a mézeskalács-költeményeket készítő és árusító FEICA NATALIÁVAL.

Szeretettábor Rett-szindrómásoknak

A Szent Ferenc Alapítvány égisze alatt idén is különleges tábornak adott otthont a nagyszalontai gyermekotthon. Böjte Csaba támogatásával, a helybeli Makai család és a Magyar Rett Szindróma Alapítvány szervezésében Rett-szindrómás lányok és családtagjaik töltöttek néhány napot a hajdúvárosban.

Nagyszalontaiak a nehéz sorsúakért

Tavaly is a szeretetteljes, önzetlen segítségnyújtás jegyében telt a december a hajdúvárosban, ugyanis az RMDSZ helyi szervezetének égisze alatt számos jótékonysági programot szerveztek, szerveznek.

Jótékonyság Szacsvayval a Szacsvay-szoborért

Tégy jót Szacsvayval! – ezzel a felhívással fordul Bihar megye magyar diákjaihoz, osztályaihoz a Varadinum Alapítvány az 1848-as mártír országgyűlési jegyző váradi szobrának helyreállítása érdekében. A legjobbak jutalmul megnézhetik a Légy jó mindhalálig musicalt.

Összefogás szeretetből

A gondoskodó segítségnyújtás jegyében indította útjára évekkel ezelőtt jótékonysági programjait az RMDSZ nagyszalontai szervezete, hogy a hajdúváros lakosaival karöltve segítse a nehéz körülmények között élő családokat és gyermekeket.

Jótékonysági műsor a szalontai gyermekekért

Szeptember 5-én jótékonysági előadásra várták a hajdúvárosban mindazokat, akik adományaikkal támogatni szerették volna a Szent Ferenc Alapítvány által működtetett napközis programban részt vevő gyermekeket.

Jótékonykodó katonafeleségek

NATO Charity Bazaar – sokak számára semmitmondó ez az elnevezés, sok Bihar megyei non profit kezdeményezés számára azonban több ezer eurós segítséget jelent. A brüsszeli székhelyű karitatív szervezet az elmúlt években közel 47 ezer euróval támogatta a megyénkben működő alapítványokat; az idén a margittai városi kórház kapott pénzt műszervásárlásra. A NATO Charity Bazar vezetője, SCHMIDT KATALIN nagyváradi származású, aki lehetősége szerint személyesen is nyomon követi az itteni alapítványok helyzetét.

Oldalak