Hegedűpárbaj a színházban

Először lehet tanúja a nagyváradi közönség április 1-jén 19 órától két kiemelkedő hegedűművész, LIVIU PRUNARU és GABRIEL CROITORU és világhírű hangszereik, egy Stradivari és egy Guarnieri „párbajának”.

A román állami rádió kulturális csatornája által 2011 óta minden évben megrendezett turné állomásai közé 2019-ben bekerült a bihari megyeszékhely is. A Regina Maria Színház az itteni partner, közreműködik Horia Mihail zongoraművész. A két hegedűvirtuóz műtárgynak számító hangszereken játszik: Prunaru egy 1694-es Stradivarin, Croitoru pedig egy 1731-es Guarnierin, George Enescu egykori hegedűjén.

Liviu Prunaru az amsterdami Royal Concertgebouw koncertmestere és a craiovai Oltenia Filharmónia szólistája, a világ legrangosabb zenekaraival is fellépett már. Gabriel Croitoru a kolozsvári Transilvan Vonósnégyes tagja, számos rangos külföldi fellépés mellett a váradi filharmóniának is rendszeres meghívottja.

A koncertre jegyek válthatók a színház pénztárában keddtől péntekig 12–18, illetve szombatonként 10–13 óra között, egy órával az előadás előtt, illetve a www.biletmaster.ro honlapon. Érdeklődni lehet a 0372/368–475-ös telefonszámon.

2019.03.29
Galéria