Lelkigyakorlat, virágvasárnapi passió és koncert

Nagyböjti lelkigyakorlat a Barátok templomában

„Senkinek sincs nagyobb szeretete annál, mint aki életét adja barátaiért.” (Jn 15,13) Április 11–13. között a 18 órakor kezdődő szentmisék keretében nagyböjti lelkigyakorlatot tartanak a nagyvárad-olaszi Barátok templomában. A meghívott szónok Markovics Balázs atya, a Debrecen-Nyíregyházi Római Katolikus Egyházmegye lelkipásztora.

Pedagógusok lelkinapja a Posticumban

Április 13-án, szombaton 10 órától az Egyházmegyei Pasztorális Központ pedagógusok számára szervez lelkinapot a nagyváradi Posticum épületében (Nagyatádi Szabó István, ma Teiului utca 26. szám). A program moderátora Versegi Beáta nővér, ő az eucharisztiáról mint a munka és a pihenés egyensúlyának forrásáról tart előadást.

Virágvasárnap – Urunk szenvedésének vasárnapja

Április 14., virágvasárnap, a nagyhét első napja. Az ünnepélyes szertartás 11 órakor a nagyváradi római katolikus püspöki palota előtti téren barkaszenteléssel kezdődik. A székesegyházban bemutatott ünnepi szentmisén Urunk szenvedéstörténete (passio) ebben az évben Szent Lukács evangéliuma szerint hangzik el. A szentmise főcelebránsa Böcskei László megyés püspök lesz

Passiójáték a székesegyházban

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai Benedek Ramóna, Mosoni Erika és Zalder Éva Mária tanárnők vezetésével a kereszténység legnagyobb ünnepére a Nagyböjti missziós út a diákokkal című húsvéti misztériumjátékkal készülnek, amit az ifjúsági világnapon, április 14-én, virágvasárnap 17 órakor a székesegyházban is bemutatnak. A passiójáték után a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség kötetlen együttléten teremt lehetőséget arra, hogy a fiatalok közösen hangolódjanak a nagyheti szertartásokra, egymást is jobban megismerjék, és bátorítást kapjanak a feltámadt Krisztus melletti tanúságtételre.

Virágvasárnapi koncert a székesegyházban

Április 14-én,virágvasárnap 19 órától komolyzenei koncert lesz a nagyváradi római katolikus székesegyházban a Szent Cecília kórus előadásában. Műsoron Giovanni Battista Pergolesi Stabat Matere, valamint Esterházy Pál művei. Az est vendégművészei: Cormoș Viktória (szoprán) és Lukács Annamária (mezzoszoprán). Közreműködik Costin Éva és Székely Boglárka hegedűn, Vasile Vulturar mélyhegedűn, Ichim Beáta gordonkán, Seretoc Flaviu Emanuel nagybőgőn, Kribus Mónika zongorán. Vezényel Oláh Gabriella. A belépés díjtalan.

Szentségimádás Vaskohszikláson és Bihardiószegen

Április második vasárnapján, 14-én, virágvasárnap Vaskohszikláson és Bihardiószegen lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2019.04.08
Galéria