Egyévesek a szalontai kosaras Tigrisek

A Nagyszalontai Tigrisek gyermek- és ifjúsági kosárlabdacsapat nemrégiben ünnepelte megalakulásának első évfordulóját. Az alapító ötletgazdával, Szabó Ákossal beszélgettünk.

A kosárlabda igen népszerű a nagyszalontai gyerekek körében, hiszen több mint ötvenen járnak rendszeresen az edzésekre. A csapat megalapítását Szabó Ákos kezdeményezte. Lapunknak elmondta, hogy a kosárlabda iránti szeretete a középiskolában kezdődött, mivel, ahogy ő fogalmazott: „Mi még a kosárpályán nőttünk fel, az volt az akkori Facebook.”

Kik segítettek a csapat létrehozásában?

– A református egyházközség, illetve az Arany János Elméleti Líceum adta és adja a mai napig is ingyen a tornatermet, a Nagyszalontai Shotokan Karate Sportklub és vezetője, Pocsai István pedig a kezdeti lépéseknél támogatott. Meg kell említenem még Déri Tamást, az ADA bútorgyár ügyvezetőjét, valamint Laczikó Csabát, a helyi Midesz vezetőjét, ők adminisztrációs, illetve szakmai téren nyújtanak folyamatosan segítséget.

Jelenleg hány tagja van a Nagyszalontai Tigrisek kosárlabdacsapatnak?

– A Tigrisek 54 tagból áll, a lányaim is a csapat játékosai, aminek kifejezetten örülök, hiszen hozzám is mindig közel állt a kosárlabda.

Ki tartja az edzéseket?

– Van egy profi edzőnk Stretea Máté személyében, valamint Boros Adrienn segédedzőként dolgozik a fiatalokkal.

Hány éves kortól lehet jelentkezni a csapatba?

– Jelenleg 7–12 év közötti gyerekek sportolnak nálunk, korosztály szerint két csoportra osztva. Egyelőre ilyen életkorú gyermekeket várunk.

Miért éppen Tigrisek lett a csapat neve?

– Demokratikus szavazáson dőlt el, hogy mi legyen a csapat neve, végül ezt választották a gyerekek.

Volt már valamilyen versenyen a csapat?

– Versenyezni még nem voltunk, mivel először is az alapokat kell elsajátítani. Az idén felvettük a kapcsolatot a debreceni Kosárlabda Akadémiával, mely 900 kosárlabdázót mozgat meg, és az ő segítségükkel márciustól részt veszünk a magyarországi Kenguru Kupán.

Mikor tartják az edzéseket?

– Kedden és csütörtökön tartunk edzéseket, az első csoportnak 18-tól 19 óráig, a második csapatnak pedig 19-től 20 óráig. Ha valakinek felkeltettük az érdeklődését, és szeretne csatlakozni a Tigrisekhez, jöjjön bátran, mindig szívesen fogadjuk az új jelentkezőket.

 

2019.05.27
Galéria
Szabó Ákos volt a kosárlabdacsapat megalapításának ötletadója
Jelenleg 54 kis tigris alkotja a csapatot
A gyerekek nagyon szeretnek az edzésekre járni, mindig érdeklődve figyelik edzőjük utasításai