Régi barátok új, közös úton

Nemzetközi lábtenisztorna volt Szalontán

Rangos nemzetközi lábtenisztornának adott otthont Nagyszalonta városa március közepén. A helybeli Tengo Sportklub által szervezett erőfelmérőn magyarországi, szlovákiai és csehországi csapatok is részt vettek.

 

A mérkőzéseket a Sándor Péter és a Nicolae Talpoș Sportcsarnokban játszották, a hazaiak mellett több romániai város is képviseltette magát, köztük Nagyvárad, Kolozsvár, Szatmárnémeti, Bukarest, Temesvár, Câmpulung Moldovenesc és Vatra Dornei. A nemzetközi részvételről a két magyarországi gárda (Szentes és Százhalombatta), a csehországi Vsetin csapata, valamint a szlovák válogatott gondoskodott. Az eseményen jelen volt Frederico Tavares da Luz, a Román Lábteniszszövetség elnöke is.

 

Színvonalas sportmaraton

 

A két nap során közel húsz órát töltöttek a pályán a csapatok, előbb a csoportkörben, majd pedig az egyenes kieséses szakaszban bizonyítva rátermettségüket. A 72 mérkőzés többsége szoros, látványban gazdag csatát hozott, így alakult ki a négyes döntő mezőnye. Érdekesség, hogy ezúttal két lábteniszstílus találkozott egymással, hiszen a Román Lábteniszszövetség csapatai a FIFTA, a szalontaiak, a csehek és a szlovákok pedig az UNIF által szervezett tornákon indulnak, a hajdúvárosban azonban egymás ellen is pályára léptek.

Egyéniben a házigazda Tengo SK két tagja, Nagy Darius és Alex Sorean jutott be a döntőbe, és előbbi játék nélkül zárt az élen, miután versenytársa sérülés miatt feladta a küzdelmet. A harmadik helyen a szlovák Ladislav Stupak végzett, megelőzve a Târgoviște színeiben induló Florin Puricét.

Párosban és triplában is cseh–szlovák döntőt rendeztek, mindkét meccset a válogatott gerincét képező szlovákok nyerték meg legyőzve a cseh bajnokság egyik élcsapatát, a Climax Vsetint. Párosban a Tengo SK-nak is termett babér, a bronzcsatában ugyanis legyőzte a Târgoviștei Pro Activ gárdáját. Triplában a Kolozsvári JSF lett a harmadik, ugyancsak a Dâmbovița megyei csapat ellen elért sikernek köszönhetően.

 

Együttműködés következhet

 

A döntőket a többszörös Európa- és világbajnok Georgel Bobiș is megtekintette, aki régi ellenfelekkel (Pavel Brutovsky, Ladislav Stupak – Szlovákia, Michal Plachy és Jan Chalupa – Csehország, Pál Tamás – Magyarország) találkozott, s a szervezők kérésének eleget téve egy mezt is dedikált. Utóbbit a sportág internetes kedvelői között sorsolják majd ki a Tengo SK képviselői.

A szalontai klub két csapattal képviseltette magát a tornán, az elsőben Alex Sorean, ifj. Vasile Sorean, Nagy Darius, Bagosi István, Illyés Gergő és Denis Purja kapott helyet, a másodikban pedig a fiatal tehetségek, Marc Bence, Suciu Dávid, Lăzău Norbert, Bondár Bertalan, Halász Dániel és Kádár Imre bizonyíthatták tehetségüket.

„Köszönöm a külföldről érkezett csapatoknak, hogy emelték az esemény színvonalát – értékelte az idei első tornát id. Sorean László, a Tengo SK vezetője, egyben edzője. – Régi barátokkal, ellenfelekkel találkoztunk több év szünet után, s bár az elmúlt öt esztendő során párhuzamos utakon jártunk, mindkét tábor a sportág fejlődéséért dolgozott és dolgozik. Úgy tűnik, a munkánkat sikerül majd összehangolni, ez pedig új távlatokat nyithat a lábtenisz fejlődésében. A két nap során sok sportkedvelő volt jelen a meccseken, s örömmel tölt el, hogy látványos csatákat láthattak mindazok, akik kilátogattak a helyszínre.”

A klubelnök külön kiemelte a női csapat teljesítményét. Ők a román válogatott gerincét képező bukarestiekkel tartottak közös felkészülést.

2019.05.27
Galéria
A díjazott csapatok
Georgel Bobiş kézjegyével látta el a kisorsolásra váró mezt
A Tengo SK tagjai az eredményhirdetés után