Támogatják az inasképzést

Havi 1125 lejjel támogatják azokat a munkaadókat, akik inasokat alkalmaznak, közölte a Bihar Megyei Foglalkoztatási Ügynökség. Az inaskodás munkahelyi szakmai képzést jelent a legalább 16 évüket betöltött fiataloknak, az inasként töltött időre pedig meghatározott idejű szerződést kötnek a munkaadóval. A szerződés 12, 24 vagy 36 hónapra szólhat, a szakképzés függvényében.

Azoknak a munkáltatóknak, amelyek inasokat alkalmaznának, de nincs szakképzői minősítésük, szolgáltatási szerződést kell kötniük egy engedélyezett, szakképzést nyújtó szolgáltatóval. Jelenteniük kell továbbá a foglalkoztatási ügynökségnek azokat az állásokat, amelyeket inasok foglalhatnak el, az ehhez szükséges nyomtatványt innen tölthetik le: http://www.bihor.anofm.ro/lmv.php.

Miután az inas próbaideje lejárt, a munkaadónak 30 napon belül egyezményt kell kötnie az ügynökséggel azért, hogy megkaphassa a támogatást. Bővebb tájékoztatást az ügynökség nagyváradi, Transilvaniei utca 2. szám alatti székhelyén, vagy a 0259/436–821-es telefonszámán kérhetnek az érdekeltek.

2018.03.22