Nő a tét a nyári színházi fesztivál színpadán

A VIII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál idei második előadása Alessandro Capone és Rosario Galli Nő a tét című, kétrészes zenés vígjátéka, melyet július 18-án, csütörtökön 19.30 órától láthat a közönség a vár szabadtéri színházában.

A nagyváradi közönség az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Nagyváradi Nyári Színházi Fesztiválon ismét színpadon köszöntheti az évek óta rendszeresen visszatérő vendégeit, Heller Tamást és Gergely Róbertet, akik ezúttal is két darabban működnek együtt: a Paprikáscsirke és a Nő a tét című zenés vígjátékokban.

A debreceni születésű érdemes művész, dalszövegíró Heller Tamást a nagyváradi és Bihar megyei közönség leginkább a Mikroszkóp Színpadról ismerheti (2012-ig volt tagja). Mint mmondta, hogy az idei fesztivál második, Nő a tét című darabjának nagyváradi bemutatója csupán a premier utáni nyolcadik előadásuk. Szereplői: Gergely Róbert (Pino), Boros Zoltán (Nicola), Heller Tamás (Ciccio), Dányi Krisztián (Gianni) és Némedi Varga Tímea (Giulia).

A magyarországi ősbemutatós olasz vígjáték négy különböző korosztályú férfiról, jóbarátról szól, akik tizenkét éve minden hétfőn összeülnek pókerezni. „Ez egy igazi kanklub, nő ide sosem teszi be a lábát. Az előadás estéjén azonban mindenki rosszkedvű, és Pino kitalálja, hogy egy örömlány meginvitálása izgalmasabbá tenné ez estét. A férfiak mindig a legnagyobb kakasok és Háry Jánosok egymás között, de amikor belép a NŐ, egyből megváltozik a viselkedésük. Fergeteges darab, amely a férfiagyakba és a férfiszívekbe nyújt bepillantást, aranyos, zenés előadás, igazi olasz limonádé a legjobb karakterekkel. Kiváló nyáresti szórakozást ígér, so-sok slágerrel és egy izgalmas, erotikus sztriptízzel” – nyilatkozta Gergely Róbert, aki rendezőként és színészként is részt vesz a darabban. „Aki a Paprikáscsirkét látta, egy búcsúelőadást látott. Ilyenkor a színészek másképp játszanak. A Nő a tét ellenben egy friss, mai tárgyú, ropogós darab” – invitálta egy újabb közös randevúra a nagyváradi közönséget Gergely Róbert.

A Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivált az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD), a Partium Alapítvány és a nyíregyházi Mandala Dalszínház közösen szervezi. Az előadásokra jegyeket és bérleteket az RMDSZ megyei szervezetének Fekete Sas-palotabeli székházában, az I. emeleten lehet vásárolni munkanapokon 10–16 óra között, valamint a Körös (Tudor Vladimirescu) utcai Gekko klubban 17–22 óra között. További információk a 0259/432–884-es telefonszámon kérhetők.

2019.07.14
Galéria