Református szeretethíd

A Szeretethíd elnevezésű önkéntes napokat 2009-ben hívta életre a Magyar Református Szeretetszolgálat. MIKLÓ ISTVÁN BOLDIZSÁR, a Nagyszalontai Református Egyházközség lelkipásztora tájékoztatott a rendezvény céljairól.

A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen az idős vagy fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő, határon inneni vagy túli. Célja, hogy az emberek közösen tegyenek egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségekért és a teremtett világért. A Kárpát-medence több területén munkálkodnak kisebb-nagyobb csoportok szociális, fejlesztési és ökológiai területen, valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek vagy gyülekezeteknek – mondta el lapunknak Mikló István Boldizsár nagyszalontai parókus lelkész.

A Szeretethíd nagyszalontai eseményeiről megtudtuk, hogy idén május végén szervezték meg ismét a hajdúvárosban a programot, s a lelkészi hivatalban, az iskolában vagy akár az egyházközség közösségi oldalán lehetett jelentkezni. A program kezdetén kiosztották az ajándék pólókat a résztvevőknek, és csapatokat alakítottak. Az önkéntes munka Nagyszalontán hat helyszínen, összesen 200 önkéntessel zajlott: a József Ház idősek otthonában, a Salem idősek otthonában, a Peter iskolában, az Arany János Elméleti Líceumban, a református templomban és a Népkert parkban. A nap során az önkéntesek takarítottak, szemetet szedtek, virágot ültettek és segédkeztek az idősek ellátásában. Az akció közös ebéddel zárult az Arany János Elméleti Líceum étkezdéjében. A Szeretethíd önkéntes program nagyszalontai támogatói a Street Food, a The Museum Speciality Coffee Shop és a Trial Kft. voltak.

A Szeretethíd mellett más jellegű önkéntes tevékenységek is folynak a nagyszalontai református egyház égisze alatt. A templomban vagy az egyházközség Facebook-oldalán szokták meghirdetni őket, és természetesen kortól, nemtől függetlenül szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a programokra.

2019.08.12
Galéria
A legkisebbek is bekapcsolódtak az önkénteskedésbe
Szemétgyűjtés az egyik parkban
Arany János szobrának környékét is megtisztították az önkéntes fiatalok
Virágot ültettek a diákok az iskolaudvaron