Triplázott a VSK kosárlabdacsapata

Fennállása során harmadszor lett bajnok a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata, s idén hazai közönség előtt ünnepelhette a sikert.

Az alapszakaszban még döcögő gárda a rájátszásra igencsak összekapta magát, de a legjobb formáját az elődöntőre, majd pedig a fináléra tartogatta. Előbbiben a rivális Kolozsvári UBT együttesét, utóbbiban pedig az alapszakasz-győztes Nagyszebeni ESK gárdáját múlta felül Cristian Achim edző legénysége. A sikert több mint kétezer-ötszázan ünnepelték az Antonio Alexe Sportcsarnokban, majd nem sokkal később a Szent László téren felállított színpadon folytatódott a bajnokok éljenzése.

A bajnokcsapat tagjai: Sean Barnette, Giordan Watson, Dragan Zekovics, Arturas Valeika, Nikola Markovics, Muhamed Pasalics, Kristopher Richard, Bogdan Nicolescu, T. J. Carter, Lázár László, Tudor Fometescu, Edward Petrescu, Mihai Gavrilă, Bogdan Țîbârnă. Edző: Critian Achim; segítője: Milan Mitrovics; csapatorvos: Alin Iova; gyúró: Cristian Dan, menedzser: Șerban Sere.

A váradi sportklub férfi vízilabdacsapata (edző Dorin Costrăș) idén is bejutott a bajnoki döntőbe, ám ott nem sikerült meglepetést okoznia a címvédő Bukaresti Steaua ellen. Az együttes tagjai azonban sikernek könyvelhetik el az ezüstérmet, ugyanis az alapszakasz, majd a rájátszás során is komoly ellenállásba ütköztek.

2019.08.11
Galéria
A kosárlabdázók a váradi sportcsarnokban ünnepelhették harmadik országos bajnoki címüket
Kulcsszavak: