Felújítják Rimanóczy- és az Ulmann-palotát

Március 27-én tartotta e havi rendes ülését a nagyváradi önkormányzati képviselő-testület. Az ülés első napirendi pontjaként – váradi notabilitások és moldovai vendégek jelenlétében – megünnepelték Románia és Besszarábia 1918-as egyesülését. Ezután a határozattervezetekről döntöttek.

Jóváhagyták többek között a Rimanóczy-ház és az Ulmann-palota felújítását, Mindkét épületet a váradi önkormányzat több éves programjának részeként újítják majd fel. A Rimanóczy-palota a Széchenyi tér (ma Traian park) és a Fő utca sarkán áll, ennek külső és belső homlokzatait is felújítják áfa nélkül 3,5 millió lejért, 18 hónap alatt. Az Ulmann-palotának többek között a födémét és a díszítőelemeit is rendbe teszik, illetve a járdát is előtte. A beruházás értéke áfa nélkül 8,3 millió lej, a kivitelezési idő 24 hónap.

Az egykori lovardát uniós projekt keretében újítják fel, ez nagyon rossz állapotban van, miután 1999-ben leégett a manézs, és az egyik fala ledőlt. A megmaradt épületet teszik rendbe, kialakítják a zöldövezeteket, a távlati cél, hogy multifunkcionális központtá alakítsák azt. A befektetés értéke 4,7 millió lej, a kivitelezési idő 18 hónap.

Szintén a keddi tanácsülésen fogadták el a Curteanu-kórház új épületének megvalósíthatósági tanulmányát is. Az új épületet hatszintesre tervezték, költségeit áfa nélkül 61,3 millió lejre becsülik, kivitelezési ideje 24 hónap lesz majd. Összeköttetés lesz az új és a jelenlegi kórházépület között, és mint az korábban elhangzott, az új épületben lesznek majd a gyermekosztályok.

2018.03.28
Galéria
Zárt folyosók kötik majd össze az új szárnyat a meglévő épülettel
A gyermekgyógyászat kap majed helyet az új épületben