Kihelyezett ülést tartottak az agrárbizottsági törvényhozók

Augusztus 27–28-án Bihar megyében járt a képviselőház mezőgazdasági, erdészeti, élelmiszeripari szakbizottsága.

A szakbizottság tagjai kedden meglátogatták a nagyszalontai műszaki líceumot és egy bivalyfarmot is, illetve jártak az anti szivattyúállomáson és az oláhapáti Fresco Verde zöldségfeldolgozó, illetve az Androni húsfeldolgozó vállalatoknál – tájékoztattak a sajtót Ioan Sorin Roman szociáldemokrata párti képviselő irodájának munkatársai. A Bihar megyei törvényhozó hívta meg az alsóházi szakbizottságot tájainkra.

A látogatás szerdán a grémium ülésével zárult a nagyváradi megyeházán, erre a szakminisztériumok itteni képviselői és a helyi intézményvezetők mellett bihari gazdákat is meghívtak. Ők az ülés végén kérdéseiket is feltehették a vendégeknek, akiket Ioan Mihaiu prefektus és Pásztor Sándor megyei tanácselnök köszöntött.

A képviselőházi grémium elnöke, Alexandru Stănescu és alelnöke, Ioan Dîrzu mellett Dan Ciocan titkár és Ioan Sorin Roman foglalt helyet a megyeházi rendezvény prezídiumában. A nyilvános ülés első felében törvénymódosításokról esett szó, a második részben Lazăr Latu, a Hegyvidékek Országos Ügynökségének vezetője, Maria Dan, a Báznai és Mangalica Sertéstenyésztők szövetségének főtitkára, Ioan Fetea, a Méhészek Országos Szövetségének elnöke, Florin Ionuţ Barbu, az Országos Talajjavító Ügynökség vezetője és Adrian Ionuţ Chesnoiu, a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség vezetője tartott beszámolót, ki-ki az általa képviselt területről. A részletekről következő lapszámunkban olvashatnak.

2019.08.28
Galéria
Gazdálkodókkal is találkoztak Váradon a képviselőházi szakbizottság tagjai