Vidáman ünnepelt a 413 éves hajdúváros

Ahogyan minden esztendőben május derekán, úgy természetesen idén is nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelték a nagyszalontaiak a város megalapításának évfordulóját. 2019-ben a 413.-at.

A szervezők igyekeztek olyan programsort összeállítani, melyben minden korosztály megtalálja a számára legszórakoztatóbbat. Voltak sportrendezvények, koncertek és kulturális műsorok is a kínálatban. Az ünnepi hétvége pénteki rendezvényeit az immár hagyományos zenés-táncos felvonulás nyitotta. A menetet az Arny Dance Táncstúdió táncosai vezették. Mögöttük a város óvodásai és kisiskolásai vonultak szüleik és pedagógusaik kíséretében, illetve természetesen jelen volt a város kabalaállata, az oroszlán is, „akivel” szívesen fotózkodtak a gyermekek.

Miután az ünneplő tömeg megérkezett a piactérre, elkezdődött a nagyszínpadi produkciók sora. Felléptek óvodások, iskolások, a helyi néptánccsoportok, majd a hétvége talán legizgalmasabb percei következtek: kisorsolták a Mozdulj, Nagyszalonta! elnevezésű sportos nyereményakció díjai. Gazdára talált a fődíj, egy jó állapotban lévő személygépkocsi is. A fődíjat Kenéz Emma nyerte meg, a kislány édesanyjával és testvérével együtt vette át az autó kulcsát Pásztor Sándortól, a megyei tanács elnökétől.

Az este megkoronázásaként az Infinity Dance Egyesület és az Arny Dance Táncstúdió ügyes táncosai léptek a színpadra, majd a Tonik Sanyi Band zenekarral utcabálon szórakozhattak az érdeklődők.

Szombaton egyszerre több helyszínre is várták az érdeklődőket: a nagyszínpadon egymást váltották a fellépők, közben a Sándor Péter Sportteremben és környékén bográcsgulyás-főzésben immár 17. alkalommal mérhették össze tudásukat a csapatok, illetve fogathajtó versenyen, ökölvívógálán, kosárlabda-mérkőzésen szurkolhattak, s egyúttal leadhatták a használt étolajat is.

Este aztán újabb nagyszerű programok várták a közönséget a piactéren. A nagyszínpadon sikeres koncertet adott Tősér Bianka és Simona Briscan, majd a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskola kis balerinái mutatkoztak be, utánuk a veresegyházi asszonyokkal kiegészült Z’zi Labor és a Proconsul együttes koncertjén szórakozhattak a résztvevők. Végül tűzijáték koronázta meg az estet.

Az ünnepi hétvége utolsó napján, vasárnap a piactéri nagyszínpadon Dodu Mădălin könnyűzenei koncertje szórakoztatta a közönséget, majd Pálfi Sándor következett mulatós dalaival. A fellépők sorában bemutatkozott a Bárka keresztyén együttes is, este 9 órától pedig érkeztek a nap sztárfellépői. Elsőként az ismert énekes, Cabron, majd a legendás Neoton zenekar teremtett fergeteges hangulatot. A produkciókra ezrek voltak kíváncsiak, így remek hangulatban zárult a 2019-es Szalontai Napok.

2019.07.19
Galéria
Hagyományosan felvonulással nyitották meg a Szalontai Napokat Fotók: Szenkó Melinda
A főzőversenyen 29 csapat ízeit-zamatai közül válogatott a zsűri
Kenéz Emma vehette át a Mozdulj, Nagyszalonta! sportos nyereményakció fődíját Pásztor Sándortól
Több ezren voltak kíváncsiak a Neoton koncertjére
Látványos szórakozást kínált a fogathajtó verseny
A város címerállata, az oroszlán sem hiányzott a felvonulásról
Janicsák István és az elmaradhatatlan asszonykórus
Kulcsszavak: