Építkezési törmeléknek konténerben a helye

A lakások, házak, irodák felújításakor, építkezéskor vagy bontáskor a keletkező hulladékot nem dobhatjuk bárhova. Erre a célra kijelölt konténerben kell összegyűjteni, és a helyi köztisztasági cég – Nagyszalontán az AVE Bihor – elszállítja a lerakóhelyre. A vállalat gondot fordít környezetünk megóvására és tisztán tartására. HORVÁT CSABA, az AVE nagyszalontai munkapontjának vezetője nyilatkozott lapunknak.

– Hogyan lehet konténert igényelni, és mennyibe kerül?

– A kedves kliensnek be kell fáradnia az irodánkba hétköznap 8–16 óra között, itt személyesen kérvényezheti a szolgáltatásunkat. 410 lejbe kerül, és ki lehet fizetni külön egy összegben, vagy hozzáírhatjuk a hulladékszállítási számlához is. A konténert egy-két napon belül kiszállítjuk a helyszínre.

– Milyen hulladékgazdálkodási tervei vannak a vállalatnak?

– Tervezzük egyebek mellett hulladékudvarok kialakítását, a többfrakciós hulladékgyűjtés bevezetését és az újrahasznosítható lakossági hulladék mennyiségének növelését. A konténeres szolgáltatás árának csökkentése érdekében, a kisebb mennyiségű törmelék elszállítására az AVE Bihor nagyszalontai munkapontja a közeljövőben egy új megoldást is bevezet, az 1 köbméteres rafiazsákos szolgáltatást. Ennek az akciónak a részletei még tisztázásra várnak, de természetesen idejében értesítjük róla a lakosságot.

– Hogyan tartják a kapcsolatot a lakossággal?

– Mindig mindenről igyekszünk időben tájékoztatni a kedves lakosokat akár a helyi újságban, akár a hivatali lap hasábjain, de szórólapos megkeresésre is volt már példa. Úgy gondoljuk, hogy nagyon fontos a hatékony kommunikáció. Az irodában és telefonon is elérhetnek minket az ügyfelek. Jelenleg azt a fontos kérésünket próbáljuk minél szélesebb körben eljuttatni az emberekhez, hogy az újrahasznosítható hulladékokat tartalmazó zsákokat és a háztartási hulladékos szemeteseket a begyűjtés napján reggel 7 óráig legyenek szívesek kihelyezni a házak elé.

2019.09.16
Galéria
Bontási vagy építési törmeléket ne tegyen senki az újrahasznosítható hulladék vagy a háztartási szemét közé, annak külön konténerben és lerakóban van a helye