Muzsikál az erdő Püspökfürdőn

A Muzsikál az erdő a Körösök völgyében rendezvénysorozat ismét Bihar megyébe érkezik. Ezúttal a püspökfürdői erdészház szomszédságában szervezik meg az eseményt szeptember 29-én, vasárnap. A negyedik alkalommal megtartandó összejövetelre ismét a Bihar Megyei Tanács által működtetett Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDM) támogatásával kerül sor. A rendezvény színhelye a püspükfürdői erdészház és az annak közelében lévő Csodabogyós-völgy, ahol gyermekprogramokkal, komolyzenei műsorokkal és lacikonyhával várják az érdeklődőket.

Az esemény programja a következő:
11 óra: Helyi termékek bemutatója / Kézműves foglalkozások gyermekeknek (Bábika Játszóház);
11.30: Vox Mirabilis Kamarakórus (Székesfehérvár, karnagy: Zemlényi Katica);
12 óra: Közös erdei séta idegenvetővel a Csodabogyós erdőbe, a koncertek helyszínére (téma: az erdei életközösség, a fenntartható erdőgazdálkodás; vezetők: Puskás Lajos, Szabó Lajos, Mircea Faur és Cornel Hulea);
13 óra: Köszöntők; erdei koncertek: - a Nagyváradi Állami Filharmónia Intermezzo vonósnégyese (művészeti igazgató: Foica László);
      - a Nagyváradi Művészeti Líceum ünnepi műsora;
      - Bartók Béla Vegyeskar (Békécsaba, karnagy: Perlaki Attila);
      - Dűvő zenekar (Művészeti vezető: Hrúz Dénes);
      - Brass On the Road (művészeti vezető: Rack András);.
16 óra: Erdei séta vissza az erdészházhoz

Azoknak, akik részt szeretnének venni az eseményen, a TDM három ingyenes buszjáratot biztosít a nagyváradi, ún. új városközpontból (centrul civic), valamint egy 15 percenként járó kisbuszt, amely a püspökfürdői végmegállótól az erdészházig viszi a résztvevőket. A buszok 10.45-kor, 11.30-kor és 12.15 kor indulnak Váradról Püspökfürdőre, a városba vissza peidg 17 órakor, 17.50-kor és 18.35-kor indulnak majd a püspükfürdői végállomástól.

Az idei Muzsikál az erdő Püspökfürdőn rendezvény szervezője a Muzsikál az Erdő Alapítvány, partnerei a Bihar Megyei Tanács, a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség, a Nagyváradi Állami Filharmónia, a Nagyváradi Művészeti Líceum, a Romsilva, valamint az Erdészeti és Vadászati Felügyelőség. További információk a 0771/314–601-es telefonszámon (Bauman Dieter-Gergő) kérhetők, vagy az Irány Bihar Facebook-oldal által létrehozott Muzsikál az Erdő - Püspökfürdőn című eseménynél igényelhetők.

2019.09.27
Galéria