Földes László „Hobo” vendégjátéka Váradon

Hé, Magyar Joe! című előadását október 12-én, szombaton 19 órától mutatja be Nagyváradon a budapesti Nemzeti Színház. A Földes László „Hobo” Kossuth-díjas énekes-zeneszerző-előadóművész főszereplésével és saját koncepciója alapján készült produkciót a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében láthatják az érdeklődők.

Földes László „Hobo” így vallott az előadásról: „Az ötlet a semmiből csapott le rám. Jimi Hendrix világhírre juttatott egy féltékenységi gyilkosságról szóló bluest, a Hey Joe-t, amit én negyven éve lefordítottam, és azóta is játszom. Valamiért eszembe jutott, hogy ha nekem amerikai nevem van, azaz Hobo, akkor a Joe is lehet magyar, és egy ültő helyemben leírtam a gyilkos élettörténetének vázlatát. Joe Magyar József néven született a hetvenes évek végén. Apja a rendszerváltás után bankár lett, verte a fiát, az anyja színésznő volt, bármit eljátszott, csak anya nem volt. Józsi utálta az iskolát, futballista akart lenni. Megismerte a bluest, és a legjobban a Hey Joe tetszett neki”.

A Vidnyánszky Attila által rendezett előadásra jegyek a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. Jegykedvezmények is lesznek. A Szigligeti Színház kedveskedni kíván bérleteseinek, így mindazok, akik október 12-éig bérletet váltanak a 2019/2020-as évad előadásaira, kedvezményes, 20 lejes áron tekinthetik meg a produkciót. Ugyanakkor a Nemzeti Színház rendkívüli vendégjátékára a minimum ötfős baráti társaságok, blues-kedvelő zenekarok és Hobo-rajongók szintén kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet.

2019.10.04
Galéria