Díjazás a IV. Fux Feszt gáláján

Díjkiosztó ünnepséggel és előadással zárult a IV. Fux Fesztivál a nagyváradi Árkádia Bábszínházban.

Czvikker Katalinnak, a Szigligeti Színház főigazgatójának és Botházy Daróczi Rékának, a Lilliput Társulat művészeti vezetőjének záró gondolatai után a zsűri kihirdette, melyek a fesztivál díjazott előadásai, társulatai. Ezután a nézők megtekinthették a Fabók Mancsi Bábszínháza által bemutatott, A háromágú tölgyfa tündére című előadást.

Benedek Elek (külön)-díjak a fesztiválon:

Benedek Botond, a szakmai zsűri tagja három különdíjat ítélt oda:

Lukács Emőkének, a Tomcsa Sándor Színház Udvarhely Bábműhely által bemutatott Béka-királykisasszony című előadásban nyújtott alakításáért;

Stéfán Bodor Máriának, a Szigligeti Színház Lilliput Társulata által bemutatott Túl a Maszat-hegyen című előadásban nyújtott alakításáért;

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata Brighella Bábtagozatának a Szélszabadító című előadásban nyújtott kollektív munkáért.

A pedagógus- és gyermekzsűri díjazottjai:

A IV. Fux Feszt – Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiváljának gyerekzsűrije, Keresztes Nagy Boróka és Keresztes Nagy Ágota az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház társulata által bemutatott Volt egyszer egy…  című előadást ítélte a legjobbnak.

A pedagógus-zsűri (Szatmári Ildikó, Pető Csilla, Rusz Csilla) a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Brighella Bábtagozata által bemutatott Szélszabadító című előadást díjazta.

A szakmai zsűri díjazottjai:

A fesztivál szakmai zsűrije (Asbóth Anikó, Benedek Botond, Papp Tímea) a legjobb látványnak járó Fux Pál-díjjal jutalmazta a Cimborák Bábszínház társulata által bemutatott A halhatatlanságra vágyó királyfi című előadást.

A legjobb alakítás díját Lukács Emőke, a Tomcsa Sándor Színház Udvarhely Bábműhely által bemutatott Béka-királykisasszony című előadásban nyújtott alakításáért nyerte el.

A legjobb előadásnak járó díjat az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház társulata vihette haza a Volt egyszer egy…  című előadásért.

2019.10.07
Galéria
Kulcsszavak: