2in1 - Bende Attila tárlata Váradon

A sepsiszentgyörgyi születésű, jelenleg Békéscsabán élő és alkotó Bende Attila képzőművész munkáiból nyílik tárlat október 30-án, szerdán 18 órakor Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem épületének emeleti előterében (Teleki, ma Primăriei utca 27. szám).

Bende Attila 1988-ban született Sepsiszentgyörgyön. Művészeti tanulmányait 2012–2017 között végezte a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészet-grafika alapszakán, illetve vizuális kommunikáció mesterszakán. Tanulmányai végeztével Békéscsabára költözött, ott folytatja művészeti és tervezőgrafikai tevékenységét. Bende Attilát a jelen és a múlt kapcsolatának vizuális megjelenítése foglalkoztatja. Családi albumból vett képeket analóg és digitális módon dolgoz át, álomszerű környezetbe helyezve az alakokat, történeteket újrateremtve. A kiállításon ezek mellett tipográfiai játékok és kísérletek lesznek láthatók, amelyek során nem az olvashatóságra, hanem a betűk alkotta kompozíciókra helyeződik a hangsúly.

A Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke közös kezdeményezésének eredménye az a tehetséggondozó program, ami immáron negyedik éve működik, bemutatkozási lehetőséget biztosítva egyéni kiállítások formájában a PKE volt képzőművész hallgatóinak. A kiállított munkák megvásárolhatók. A szervezők a befolyó összegekből a fiatal alkotót és a tehetséggondozó alapot kívánják támogatni.

2019.10.29