Libagaliba a várban

Jótékonysági családi hétvégét szervez a közelgő Márton-nap alkalmából az Ovisuli Egyesület több más civil szervezettel együttműködésben a nagyáradi vár udvarában és multifunkcionális termében november 16-án és 17-én.

Hagyományteremtő szándékkal hívják a Libagaliba eseményeire a kicsiket és nagyokat a várba a szervezők: az Ovisuli Egyesület, a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet, a Yatta.ro, a Napraforgó Alkotótábor, az Összefogás Nagyváradért Egyesület és a Diákokért Egyesület, partnerségben a Nagyváradi Városi Múzeum – Kulturális Komplexummal, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületével és az Imago Mediával.

A rendezvény alatt adományokat fogadnak el a súlyos betegségben szenvedő Noel baba gyógykezeléséhez szükséges, igen drága gyógyszer árának összegyűjtéséhez. A rendezvény támogatója a Bethlen Gábor Alap.

A program:

November 16., szombat:

12–16.30 óra: hagyományőrzés a bojti (Magyarország, Hajdú-Bihar megye) Bojtorján hagyományőrző kézműves csoporttal;

17–18 óra: sütemények versenye anyukák és nagymamák számára; a zsűri tagjai: Tóth Zsanett, a Janette cukrászda tulajdonosa, Petri Csilla hobbicukrász és Kovács Lívia Dorina, a Livi nagyi konyhája facebook-oldal létrehozója és működtetője;

18 óra: Liba-hiba galiba – a Libavonat zenekar koncertje;

19 óra: Melaz és bandája – blues és dzsessz minden mennyiségben.

 

November 17., vasárnap:

12–16 óra: kézműves foglalkozás, népi gyermekjátékok stb. Kuzsma Andrea, Pető Réka, Garnai Tίmea óvónők, Perecz Simó Annamária, Vass Anna és Koncz Ágota tanítónők vezetésével, illetve üvegfestés Szabó Anna Enikő képzőművész irányításával;

16–17 óra: tökfaragó verseny apukáknak és nagytatáknak;

16.30: Verestói Mária: Állatok üzenete – interaktív zenés gyermekműsor;

17 óra: Szijártó Aletta: A jószίvű Márton – bábelőadás Márton püspök legendájáról;

18 óra: Nótaest Szőcs Lőrinczcel és népi zenekarával;

20 óra: Zoltán Erika koncertje.

Mindkét napon:

13–15 óra között a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete libazsíros kenyérrel és hagymával vendégeli meg a gyerekeket. Lesz emellett még: forralt bor, újbor; libasimogatás; látványfőzés – mindenféle libás étkek a Taylor's Carvery-vel; kézműves vásár; kézműves sarok a gyerekeknek.

A Fan Ice cukrászda  (a Barátok temploma mellett) kedvezményes áron alkalomhoz illő süteményeket kínál ezen a hétvégén: lúdláb torta, sütőtökös cheesecake és brownie, mákos sajtkrém.

2019.11.06
Galéria