Gyerekcsapatok indulhattak a megyei futballtornán

Szeptember 18-án délután ismét benépesült a Nagyváradi Bodola Gyula Stadion zöld gyepe, közel négyszáz fiatal labdarúgó tette próbára rátermettségét a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (BMLE) által szervezett focitornán.

A megyei fociegyesület eredetileg augusztus végére tervezte a Nyár Kupa elnevezésű tornát, ám akkor nem sikerült megszereznie a városi stadion használati jogát. Az elnapolás miatt a lebonyolítási rendszer is módosult, az eredetileg tervezett 16 csapat helyett 24 ifjúsági gárda kapott meghívást a tornára. „A Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság által kiírt pályázatot elnyerve sikerült megszerveznünk a tornát. Közel 400 fiatal labdarúgó lépett pályára négy korosztályban. A lelátón is közel félezren – főleg szülők és rokonok – foglaltak helyet, hangosan buzdítva, bátorítva a játékosokat. A 24 résztvevő közel fele a megyéből érkezett, örömmel tapasztaltuk, hogy sok tehetséges gyermek futballozik Biharban” – jegyezte meg a BMLE főtitkára, Boros Péter. Az egyesület vezetőjének, Radu Biteának a nevében is köszönetet mondott a sportigazgatóságnak, valamint a résztvevőknek.

A BMLE már tavaly is sikeresen pályázott a megyei sportigazgatóságnál, akkor edzőknek tartottak továbbképzést a Sport- és Ifjúsági Minisztérium által finanszírozott program részeként.

 

Mindenki nyertes volt

A sok résztvevő miatt nem volt arra idő, hogy mindenki mindenkivel megmérkőzzön, ám így is háromszor léptek pályára az együttesek. A legfiatalabbak 9, a legidősebbek pedig 12 évesek voltak. Nagyváradot a Városi Sportklub (VSK), a Bihorul Sportiskola, a Viitorul FC, a Zenit SK, a Dinamo SK, a Luceafărul, az Inter FC, a Rapid Crişul és a Nagyváradi Atlétikai Club képviselte, míg a megyéből Belényes, Nagyszalonta (az Olimpia VSK, a Juniorul és a helybeli sportiskola), Élesd, Bihardiószeg, Érmihályfalva, Margitta és Váradszentmárton települések küldtek csapatot a megmérettetésre.

A torna fő célja a labdarúgás népszerűsítése volt, s bár rangsorolták a résztvevőket, minden csapat egyforma jutalmazásban részesült. Érdekesség, hogy mind a négy korosztályban váradi együttesek zártak az élen; a VSK három elsőséget gyűjtött be (U12, U11 és U9 korosztályban), míg a Luceafărul az U10-esek versengésében bizonyult a legjobbnak.

Az ünnepélyes díjátadáson Petruţ Drăgan, a megyei sport- és ifjúsági igazgatóság vezetője és Kóródi József sportfelügyelő, valamint a BMLE két alelnöke, Alin Popa és Valentin Vesa adta át a résztvevőknek járó jutalmakat. A már megszokott érmek és oklevelek mellett kupát és egy-egy meccslabdát is kiosztottak a csapatoknak. „Azzal, hogy itt voltatok, már győzteseknek érezhetitek magatokat. Egy egész délutánt a friss levegőn töltöttetek, ráadásul futballoztatok” – mondta a sportolóknak Petruţ Drăgan.

 

2019.11.22
Galéria
A díjátadásra felsorakozott csapatok
A mérkőzések szünetében a labdarúgók is a lelátón foglaltak helyet
A műfüves pályán is két korosztályban zajlott a küzdelem
A megye több településéről is érkeztek résztvevők a 24 csapatos versengésre
Látványos mérkőzéseket láthattak a tornára kilátogató focikedvelők