Hatvan ificsapat szerepel az utánpótlás-bajnokságokban

Rekordszámú részvétellel kezdődött el a megyei ifjúsági bajnokság 2019/2020-as idénye. A Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (BMLE) anyagi segítségének is köszönhetően (másfél éve támogatják a csapatokat a játékvezetői díj kifizetésével) mindhárom korosztályban számottevő növekedést regisztráltak.

Az U15-ös korosztály versengésének 18 csapat vágott neki, ám három gárda októbertől már az országos bajnokságban folytatja, így megyei szinten 15 gárda marad. Az U13-as korosztályban két csoportban zajlik a küzdelem 9-9 együttes részvételével. Idén először az U12-es korosztályban is rendeznek bajnokságot, hét, főként megyebeli csapat részvételével. A legfiatalabbak (U11) versengésébe húsz gárda iratkozott be, itt is két csoportban zajlik a küzdelem.

A már említett bajnokságok mellett U10-es és U9-es tornákat is szervez idén ősszel a BMLE, de a már tradicionális Interliga (U10, U9, U8 és U7) küzdelmére is sor kerül. Utóbbi nagy népszerűségnek örvend, ugyanis a mérkőzések végén nem veszik jegyzőkönyvbe az eredményt, így tabellát sem készítenek.

Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy alig egy évtizede még tíz alatt volt a korosztályos bajnokságokban részt vevő együttesek száma.

A BMLE egy másik ifjúsági bajnokság megszervezésén is dolgozik. A Falvak Kupájára második alkalommal kerül sor; az első kiírás nyertese, a Váradszentmártoni KSK bronzérmet szerzett az országos döntőben. A részt vevő települések (falvak és községek) a megyei labdarúgó-egyesület honlapján (ajfbihor.ro) kaphatnak bővebb tájékoztatást a bajnokságról.

 

2019.11.22
Galéria
A Falvak Kupájáért községi és falusi gyerekcsapatok mérkőzhetnek meg