Londonba már májustól nem repül a Ryanair

Hivatalosan két hete közölte a váradi hatóságokkal az ír fapados légitársaság, hogy novembertől felfüggeszti a bihari megyeszékhelyről Nyugat-Európába indítandó járatait, s most kiderült, a Londonhoz közeli Stanstedbe irányuló utasszállítást már májustól beszünteti.

Közleményben értesítette április 11-én a sajtót a Bihar Megyei Turisztikai Desztinációkat Menedzselő Ügynökség, hogy felmondta a Ryanairrel kötött, annak járatai népszerűsítésére vonatkozó szerződést. Az ügynökséget vezető Szabó József megyemenedzser érdeklődésünkre elmondta, a február 2-án kötött megállapodás szerint a légitársaság németországi, illetve angliai járatait kellett volna reklámozniuk most tavasszal a nagyváradi önkormányzat turisztikai ügynökségével közösen. Azóta viszont alaposan megváltozott a helyzet, ezért nem látják értelmét a további reklámozásnak. A szerződést egyébként közös megegyezéssel bontották fel.

A londoni járat idő előtti leállításáról különben most sem kapott hivatalos értesítést a nagyváradi légikikötőt működtető Bihar Megyei Tanács. A májusra vagy későbbre helyet foglaló utasoknak küldött levelet a szolgáltató arról, hogy nem fogja elszállítani őket. A megyevezetőket ez még inkább arra ösztönzi, hogy új légitársaságokat keressenek váradi járatok üzemeltetésére.

Pásztor Sándor megyei tanácselnök és Gheorghe Pasc reptérparancsnok még ortodox húsvét előtt járt Bukarestben, és biztató egyeztetéseket tartott a TAROM és a Blue Air légitársasággal. A tárgyalásokat folytatják.

2018.04.11
Galéria