Nemzetközi VSK-sikerek

Remek időszakot zárt a Nagyváradi VSK férfi kosár- és vízilabdacsapata. Mindkét gárda nemzetközi mezőnyben ért el sikereket.

A kosárlabdázók az Európa-kupa csoportkörében szereztek három győzelmet, így a további eredményektől függetlenül bebiztosították továbbjutásukat. Cristian Achim edző tanítványai a Nagyszebeni ESK-t, a svájci Fribourgot és a török Bahcesekir együttesét győzte le, s bár utóbbitól hazai pályán vereséget szenvedett, a továbbjutás nem forgott veszélyben.

A férfi vízilabdacsapat a Bajnokok Ligája rájátszásából került át az Európa-kupa negyeddöntőjébe, s ott a spanyol Mataró gárdájával mérkőzött meg. A hazai medencében lejátszott odavágón háromgólos (12–9) előnyt harcolt ki Dorin Costrăș edző csapata, a visszavágón pedig két góllal (10–8) maradt csak alul, így bejutott az elődöntőbe, ahol az olasz Ortigia lesz az ellenfele. Az olasz bajnokság legutóbbi ötödik helyezettje idén olyan gárdákat múlt felül a második számú európai kupában, mint a Belgrádi Partizán, a Barcelonai Mediterrani, a horvát Sibenik vagy a görög Vouliagmeni.

Az elődöntő első találkozójára jövő év február 22-én kerül sor Nagyváradon, a visszavágót pedig március 4-én rendezik majd meg Olaszországban. A másik ágon Eger–Brescia párharc lesz a döntőbe jutásért.

2019.12.02
Galéria
A VSK férfi pólócsapata a spanyol Mataro együttesével szemben harcolta ki az elődöntőbe jutást