Micimackóval jótékonykodnak a Mandalások

December 9-én, hétfőn A. A. Milne Micimackó kuckója című zenés mesejátékkal érkezik Nagyváradra a Nyári Színházi Fesztiválról is jól ismert nyíregyházi Mandala Dalszínház. A Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében három előadásra kerül sor egyazon napon, 11 órától, 12.45-től és 14.30-tól.

Az óvodásonak és I–VI. osztályos diákoknak szóló előadásra Gyermekek a gyermekekért elnvezésű akció keretében megvalósuló együttműködés révén a szervezők, az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Mandala Dalszínház, a Partium Alapítvány, a Rákóczi Szövetség Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség, a Vidéki Ifjúsági Szövetség, a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet és a Mosoly Kommandó részvevőnként 5 lej adományt fogadnak el, és a teljes bevételt az érkörtvélyesi súlyos beteg kisfiú, Ölyüs Noel Róbert gyógykezelési költségeinek támogatására ajánlják fel.

A helyek száma korlátozott, ezért várják a részvevők (óvó- és tanítónők, csoportvezetők, szülők) előzetes bejelentkezését a 259/432-884-es vagy a 0745/548-479-es telefonszámon, vagy személyesen az RMDSZ megyei székházában, a Fekete Sas-palotában.

 

Az előadásról

A Mandala Dalszínház A. A. Milne világhírű műve 4 jól ismert történetének színpadi adaptációját már elkészítette 2017-ben Micimackó címmel, melyet azóta is nagy sikerrel játszik mind az óvodai, mind az alsó tagozatos iskolai korosztálynak. A nagy sikerre és a pozitív, egyben a folytatásra biztató visszajelzésekre való tekintettel döntöttek négy további történet feldolgozása mellett. A folytatásnak – A.A.Milne 2. Micimackó könyve alapján – a Micimackó kuckója címet választották.

A történet elején Róbert Gida felnőtt emberként visszatér az „Elvarázsolt Völgybe”, hogy újból találkozhasson legjobb barátjával, Micimackóval és újból együtt játszhassanak. Róbert Gida visszaemlékezve gyerekkora történéseire narrátorként – mintegy újraélve gyermekkori kalandjait – maga meséli el a Százholdas Pagonyban egykor általa megélt eseményeket. A meséből megtudhatjuk, hogy „mivel tölti Róbert Gida reggeli óráit mostanában”, láthatjuk, hogy hogyan segít a téli hidegben Micimackó és Malacka Fülesnek, hiszen, – hogy ne fázzon – kuckót építenek Füles számára, továbbá sokat kacaghatunk, mikor „Micimackó látogatóba megy és beszorul”, mert Mackó mértéktelenül sokat mézet eszik Nyuszinál. Végül együtt énekelhetjük hőseinkkel a jól ismert „Zümmögő versikét”, melyet Micimackó írt Füles számára, melyben „Hull a hó és hózik”.

Az előadás célja, hogy e bájos, a gyermeki fantáziát megmozgató, varázslatos, csodálatos világba repítő mese kevésbé ismert történeteit is megismerjék a legkisebbek, melyeket látványos, meseszép díszletekben, klasszikus rendezői felfogásban, színes, ötletes jelmezekben varázsolnak elénk a Mandala Dalszínház színészei. A történet meséjét jól ismert dalok színesítik.

Micimackó története szórakoztatva neveli a legkisebbeket és emlékezteti a felnőtteket az élet egyszerű, de éppen ezért nagyszerű dolgaira, igazságaira. Micimackóval együtt a felnőtt nézők is visszatérhetnek a Százholdas Pagonyba, ám ahhoz, hogy újra láthassák ennek a varázslatos, helynek a szépségét, muszáj levetniük magukról a szürke, „komolykodó” gúnyát. Az élet mindennapi terheit cipelő felnőttek gyermekeiket a színházba kísérve visszatalálhatnak a gyermeki örömök egyszerűségéhez, mely egyszerűen jót tesz a léleknek.

Az előadást jó szívvel ajánljuk óvodásoknak, I–VI. osztályos általános iskolai korosztálynak, de biztosak vagyunk benne, hogy a pedagógusoknak és a szülőknek sem fog csalódást okozni!

 

2019.12.04
Galéria