Többletadókról döntöttek

Több mint ötszáz napirendi pontról döntöttek a váradi önkományzati képviselők idei utolsó, december 19-én megtartott ülésükön.

A határozattervezetek legtöbbje a nagyváradi helyi tanács csütörtöki ülésén az elhanyagolt ingatlanok felüladóztatásáról szólt, ezekről tömbben szavaztak a tanácstagok, mivel tartalmukban azonosak, csak az ingatlanok címe, illetve a többletadó mértéke különbözött a határozattervezetekben.

Némi vita után döntöttek arról is, hogy közbeszerzési eljárást a karbantartási, javítási kivitelezési munkákra, illetve új munkálatokra szóló megbízások esetén egy négyéves keretegyezménybe foglaltak szerint végzik el, ezt a nemzeti liberális tanácsosok kétharmados többsége szavazta meg, az RMDSZ-es és a szociáldemokrata párti tanácstagok tartózkodtak.

Módosították Nagyvárad költségvetését is, ennek részeként a Városi Sportklub 524,4 ezer lejnyi támogatást fogadhatott el, a 45. számú óvoda 2500 lejt, a Constantin Brăncuşi  Műszaki Líceum 800 lejt, a Bihorul Sportiskola pedig 35 790 lejnyi felajánlást.

2019.12.22
Galéria