Huszár Ingrid hat érme

Tavaly Csíkszereda adott otthont a román rövidpályás úszóbajnokságnak. A Nagyváradi Crișul Sportklub (edző Cristina Madău) négy sportolója, Huszár Ingrid, Alföldi Boglárka, Kiss Boglárka és Márton Panna állt rajtkőre a 25 méteres medencében.

A váradi küldöttség legeredményesebb tagja ezúttal is Huszár Ingrid volt, hatszor állt fel a dobogóra, két számban (50 és 200 m-es mellúszás) pedig nem talált legyőzőre a nagy ifjúságiak mezőnyében, míg a felnőttek között ezüstérmet szerzett. A fiatal tehetség további két bronzéremmel gyarapította kollekcióját: 200 méteren a vegyes, majd a pillangóúszásban, míg a 100 méteres vegyes úszás döntőjét a negyedik helyen zárta.

A 16 éves sportoló két új országos ifjúsági csúcsot állított fel a versenyen: mellúszásban az 50 méteres távon 32,67 másodperc, a 200 méteres távon pedig 2 perc 35,52 másodperc alatt ért célba. A csíkszeredai döntők során egyéni legjobbját is megjavította a Crișul SK sportolója, mégpedig a 200 méteres mellúszásban. Csapattársa, Alföldi Boglárka a 800 méteres gyorsúszás döntőjében szerepelt a juniorok között, végül hetedikként ért célba.

 

2020.01.25
Galéria
Huszár Ingrid két bajnoki címet és országos csúcsot ért el Csíkszeredában
Kulcsszavak: