A The Carbonfools lemezbemutató koncertje Nagyváradon

A magyarországi The Carbonfools zenekar február 7-én, pénteken 20 órától koncertezik a nagyváradi Moszkva Kávézóban. Az együttes mostani koncertkörútja során Nagyváradon is bemutatja hetedik nagylemezét, amely a Carbonsun címet kapta. A belépőjegy 25 lej.

Az előző albumukhoz hasonlóan most is készült egy magyar nyelvű dal is Mindent eltakar címmel, amihez rögtön forgattak is egy klipet. A különleges, UV-festékes felvételek DJ Titusz lakásában készültek. A dalszöveget az énekesük, Fóris-Ferenczi Gábor öccse, Áron írta még korábban. Gábor elvitte egy próbára a szöveget, ami megtetszett a zenekarnak, így nekiálltak, és közösen kidolgozták a dalt. Ez került fel utoljára a lemezre, mert a többi nyolc már nagyjából megvolt korábban is.

Hogy milyenek az új dalok? Nemrégiben Fóris- Ferenczi Gábor énekes egy interjúban azt mondta: a dalok amolyan „carbonosak”, mert mindenféle hangulat, stílus és ritmus került a zenébe, de talán kicsit nyersebb, rockosabb lett a szokásosnál. „A cél az volt, hogy a korábbiaknál letisztultabb és tömörebb anyagot csináljunk. A szokásos Carbon-témák mellett akartunk beszélni egy kicsit a környezeti és társadalmi témákról is, mint például az emberek manipulálása vagy a fenntarthatóság. Sokat dolgoztunk a dalokkal, így meg is csúsztunk egy kicsit a határidőkkel, de örülünk, hogy sikerült még 2019-ben kiadni” – fogalmazott Gulyás Barna gitáros.

A teljes album meghallgatható ezen a Youtube lejátszási listán: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzgQVyAK90zCGjNjhBXcdSH-2WHsETGzZ

2020.02.03
Galéria