Beteggondozás, szentségimádás, virrasztás, jótékonysági koncert, könyvbemutató

Az otthoni beteggondozás fejlesztése

Február 13-án, csütörtökön 11 órakor a Caritas Catolica nagyváradi központjában (Ion Creangă tér 2.) tartják az otthoni beteggondozás fejlesztését célzó projekt hivatalos megnyitóját. A projekt célja, hogy 180 főre bővítsék az otthoni beteggondozásban részesülő személyek számát, illetve biztosítsák a 15 fős munkaerő folyamatos képzését.

Ifjúsági szentségimádás a Katalin-telepen

Minden hónap második csütörtökjén ifjúsági szentségimádást tartanak a fiatalokkal és a fiatalokért Nagyváradon a Katalin-telepi plébániatemplomban. Február 13-án 19 órakor nagy szeretettel várják a lazarista atyák mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömöt és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra várnak a szervezők mindenkit a plébánia közösségi termébe.

Virrasztás a székesegyházban

A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére február 14-én, pénteken 18 órakor szentségimádást, 19 órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Mahajduda János székesegyházi segédlelkész.

Templom megáldása Érmihályfalván

„Leborulok szent templomod előtt: áldom szent nevedet jóságodért és hűségedért.” (Zsolt 138,2). Február 16-án, vasárnap 11 órakor Böcskei László nagyváradi római katolikus megyés püspök ünnepélyes szentmise keretében áldja meg a külsőleg felújított templomot Érmihályfalván.

Jótékonysági koncert a székesegyházban

„Csak tiszta forrásból!” mottóval rendeznek jótékonysági koncertet Bartók Béla halálának 75. évfordulója alkalmából február 16-án, vasárnap 16 órai kezdettel a nagyváradi római katolikus székesegyházban. A koncert bevételét a nagyszentmiklósi (Temes megye) Bartók Béla Ökumenikus Közösségi és Művelődési Központ tervezési költségeire fordítják. Fővédnök Kiss-Rigó László szeged-csanádi római katolikus püspök és Csűry István királyhágómelléki református püspök, közreműködnek a Benedekfi testvérek.

Szentmise a Vártemplomban

A hónap harmadik vasárnapján, 16-án 16 órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Kiss Albert főesperes-kanonok, bihari plébános.

Szentségimádás Várad-Velencén

A hónap harmadik vasárnapján, február 16-án a várad-velencei plébániatemplomban lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

Könyvbemutató a püspöki palotában

Február 18-án, kedden 17 órakor a nagyváradi római katolikus püspöki palota dísztermében mutatják be Joyce Rupp amerikai lelkiségi író Fogódzók a léleknek – ihlet az év minden napjára című könyvét, amely a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület gondozásában jelent meg. A nemzetközileg elismert szerzetes-szerző műveit a mélyen megélt lelkiség és a mindennapok gyakorlatiassága, a művészi ihlet és a sokrétű tudás, valamint a bölcs kísérő és küzdő lelki társ vonásainak egyensúlya jellemzi. Lelki utakról és útkeresésről Bereczki Silvia segítő nővérrel, a könyvek fordítójával Serbán Mária, a Verbum kiadó munkatársa beszélget. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

2020.02.11
Galéria