Premontrei öregdiákok farsangja

Kedves, régi szokás szerint a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületénél minden esztendőben tartanak farsangi ünnepséget. A februári összejövetelen ennek jegyében gyűlt össze az összetartó társaság – citeraszó, pezsgő és Ferdinánd fánk mellett.

A február idusán megtartott batyus találkozón Pásztai Ottó elnök és Vonház Antal titkár üdvözölte a jelenlévőket a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum egyik termében. Zilahi Bertalan felköszöntötte a februárban név-, illetve születésnapjukat ünneplő öregdiáktársakat. Nem utolsósorban szeretettel, pezsgővel és virágcsokorral köszöntötte a csapat a Pásztai házaspárt, Pásztai Katalint és Ottót, hiszen február közepén ünnepelhették az 58. házassági évfordulójukat.

Afféle jó hangulatú családi, baráti találkozó ez mindenkor. Jó alkalom egy ilyen ünnepség arra is, hogy az öregdiákok nosztalgiázzanak, adomázzanak, fölidézzék az egykori diákéveket, vidám és szép emlékeket. Kovács Károly citeramuzsikával vidámította a szíveket. Akinek kedve kerekedett hozzá, nótázott, népdalt énekelt. Hatfaludy Huba és Miklós Mihály vicceket, humoros írásokat olvasott fel, Makai Zoltán pedig arról mesélt, hogyan találkozott egy konferencián Teller Edével. És ha már farsangi vigasság volt, mindeközben körbejárt például egy tál Ferdinánd fánk, hogy mindenkinek jusson az ízletes süteményből.

A márciusi találkozón már a tavaszvárás örömével gyűlnek majd össze a premontrei öregdiákok.      

2020.02.25
Galéria