Hivatások hétvégéje, ifjúsági találkozó, harangáldás, Szent László ünnepe

Húsvét negyedik vasárnapján a hivatások világnapját ünnepeli a római katolikus egyház, papi és szerzetesi hivatásokért imádkoznak, és kérik az „aratás urát”, hogy „küldjön munkásokat az aratásába” (Lk 10,2). 2018. április 20–22. között a gyulafehérvári papnevelő intézet 21 növendéke lesz a nagyváradi egyházmegye vendége: hármas csoportokban Sólyomkőváron, Tasnádon, Biharpüspökiben, Hegyköztótteleken, Nagyszalontán és Székelyhídon teljesítenek majd szolgálatot, beszélnek a hivatásukról, és betekintést nyernek a plébániai életbe.

Regionális Ifjúsági Találkozó Nagyváradon

Április 20–22. között immár harmadjára szerveznek a nagyváradi Posticumban Regionális Ifjúsági Találkozót a taizéi lelkiség jegyében. A megnyitón, pénteken 17 órakor részt vesz Böcskei László megyés püspök is.

Harangáldás Micskén

Április 22-én, vasárnap a 12 órakor kezdődő szentmise keretében Kiss Albert főesperes-kanonok áldja meg a micskei római katolikus templom új harangját.

Egyházmegyei zarándoklati nap

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség zarándoklatra hívja az egyházmegye híveit, papjait és különösképpen a fiatalokat, a bérmálkozásra készülőket április 29-én, húsvét 5. vasárnapján a nagyváradi székesegyházba, hiszen a helyi hagyomány szerint ezen a napon ünneplik az egyházmegye alapítóját, Szent László királyt. A program 10 órakor kezdődik a zarándokok fogadásával és az ünnepi ráhangolódással. A főpapi szentmise 11 órakor kezdődik, erre az egyházmegye papsága, szerzetessége és hívei mellett a szomszédos egyházmegyékből is érkeznek vendégek. A szentmise főcelebránsa és szónoka Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök lesz. A szentmise után hagyományos körmenet indul Szent László ereklyéjével.

2018.04.18