Választási egyezséget kötött Élesden az RMDSZ és az NLP

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete és a Nemzeti Liberális Párt (NLP) megyei szervezete megállapodást kötött Élesdre vonatkozólag. Ennek lényege, hogy az RMDSZ 2020-ban a helyhatósági választásokon támogatja Ioan Todoca jelenlegi liberális polgármester újraválasztását, ezáltal esélyt adva annak, hogy a városnak továbbra is lehessen magyar, RMDSZ-es alpolgármestere.

Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke nyilatkozatában hangsúlyozta: „Élesden hosszú évekre visszatekintve nagyon jó a kapcsolat az NLP és az RMDSZ között. Mi azt támogatjuk, ami a helyi magyarságnak érdeke, az itteni közösségnek jó, ami jövőbemutató és hasznos. Ez az együttműködés fontos Élesd fejlődése és a beruházások folytatása szempontjából is” – jelentette ki Cseke Attila.

Ioan Todoca élesdi polgármester kifejtette, hogy nagyon fontosnak tartja a jó kapcsolatok megőrzését és továbbvitelét: „A négy évvel ezelőtti helyhatósági választáson 33 szavazattal nyertem meg a polgármesteri tisztséget, köszönhetően a magyarok voksainak, az RMDSZ szavazóinak is. Köszönöm nekik. Az RMDSZ-ben korrekt, megbízható és a közösségért elkötelezett partnerre találtunk” – mondta a liberális városvezető.

Kajántó Pál, az RMDSZ élesdi szervezetének elnöke, alpolgármester kiemelte: „Élesden a magyar közösség érdeke, hogy képviselete megmaradjon a helyi önkormányzatban. Az RMDSZ jó kapcsolata a Nemzeti Liberális Párttal több mandátumra nyúlik vissza, ez a mostani választási egyezség az eddig közösen elvégzett munka folytatását szolgálja. A közelgő helyhatósági választáson is az a célunk, hogy legyen esélyünk megtartani az élesdi magyarok képviseletét a helyi döntéshozatalban. Az aláírt egyezséggel, jelentős részvétel mellett, ez sikerülhet.”

A megállapodást ellátta kézjegyével Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke és Ilie Bolojan, az NLP megyei vezetője.

2020.03.05
Galéria
Ioan Todoca, Cseke Attila és Kajántó Pál