Segítség a váradi időseknek

A Nagyváradi Szociális Ellátó Igazgatóság segítséget ajánl a megyeszékhely 65 évnél idősebb, egyedül élő vagy fogyatékos lakosainak. A 0800/410–430-as zöld számon bárki bejelentheti, ha környezetében tudomása van ilyen személyekről.

Az önkormányzat alárendeltségébe tartozó igazgatóság közleményben tudatta, hogy mától, március 18-tól az eddig a bölcsődékben dolgozó egészségügyi asszisztenseket az idősek szociális ellátására irányítják át. Ők telefonon fel fogják hívni az igazgatóság nyilvántartásában szereplő időseket, és érdeklődnek, van-e szükségük valamilyen segítségre, és ha igen, mire. Az egyéni igényeknek megfelelően a szociális munkások állnak majd rendelkezésre.

Az a legfontosabb, hogy a koronavírus-járvány miatt leginkább veszélyeztetett korosztály tagjai maradjanak otthon, ügyes-bajos dolgaik intézéséhez kérjenek segítséget. Ha ők nem teszik, tegyék meg ezt az ismerőseik, szomszédaik a fenti, ingyenesen hívható telefonszám tárcsázásával. „Együttérzéssel, szolidaritással, fegyelemmel, nyugalommal és az embertársaink iránti törődéssel meg tudjuk védeni a nagyszüleinket” – zárul a közlemény.

2020.03.18
Galéria