Lakás- és autótüzek

Érmihályfalván egy tömbházlakásban csaptak fel a lángok ma délelőtt, tegnap délután Nagyváradon pedig két gépjármű gyulladt ki menet közben – tájékoztatott a megyei tűzoltóság.

Röviddel 9 óra után értesítették az érmihályfalvi tűzoltóságot a segélyhívószámon arról, hogy a Republicii utcán az egyik háromszintes tömbházlakás első emeletén tűz van. A katonai tűzoltók az erkélyről és a bejárati ajtóból is locsolták az égő nappalit, és nem egészen egy óra alatt elfojtották a lángokat. Közben sértetlenül kimenekítették a füsttel telítődött épületből a bent tartózkodó négy személyt. A lakásban nem volt senki, az időközben hazaérkező tulajdonos pánikrohamot kapott, a helyszínen ellátták, kórházba nem akart menni. Egyéb személyi sérülés nem történt, de tönkrement a szoba bútorzata, az elektromos vezetékek, a tévé. Az előzetes vizsgálat szerint a tüzet egy eloltatlan cigarettacsikk okozta.

A váradi 1. tűzoltóosztagnak szerdán délután két gépjárműtűzhöz kellett kiszállniuk. Először 16.40-kor a Széchenyi térre (ma Traian park), ott egy személygépkocsi motortere kapott lángra menet közben. A tűzoltók közbelépésének köszönhetően a tűz nem terjedt át az egész járműre. Ötkor már a Densușianu úton haladó autóbuszhoz riasztották őket. Itt is rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A motortér és a kabin közötti szigetelés megsemmisült. Egyik esetben sem történt személyi sérülés. Valószínűleg mindkét járműben a kiszivárgott üzemanyag gyulladt meg.

2020.03.19
Galéria
A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség felvételei