Telefonon és on-line dolgoznak a banki békéltetők

A bankok és ügyfeleik között közvetítő Pénzügyi Békéltető Testület (Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar – CSALB) tájékoztatása szerint on-line és telefonon folytatja a munkát.

A hozzájuk az elmúlt két hétben érkezett megkeresések száma közel ugyanannyi volt, mint korábban, közölték, ebben az időszakban például egy kolozsvári ügyfelük mintegy 11,5 ezer euróhoz jutott egyes kezelési költségek törlése és pénzösszegek visszautalása okán.

Üdvözlik azoknak a kereskedelmi bankoknak a döntését, melyek különféle módokon, például halasztásokkal támogatják ügyfeleiket a járvány idején, ugyanakkor hangsúlyozzák a békéltetés szerepét a bankokkal vagy más pénzintézetekkel kialakult nézeteltérések során – mondta Alexandru Păunescu, a CSALB működését irányító testület vezetője.

A járvány első hetében 30 közvetítési kérelmet kaptak az ügyfelektől, a bankok 14 esetben állították össze a szükséges iratcsomót. A vészhelyzet első hetében 36 kérelem érkezett hozzájuk, és tíz dossziét állítottak össze. Egy átlagos héten általában 40 kérelem érkezik, és 12 iratcsomót állítanak össze a bankok, – közölte Liviu Fenoghen, a testület igazgatója. A banki békéltetők honlapját itt érhetik el.

2020.03.23
Galéria