A Körösvidéki Múzeum virtuális tárlatai

A Körösvidéki Múzeum honlapján (mtariicrisurilor.ro) és Facebook-oldalán több kiállítás is látogatható lesz virtuálisan. Járhatunk Picasso nyomában, és az újjávarázsolt Ady Endre Emlékmúzeumot is megszemlélhetjük.

Az első tárlat március 30-án, hétfőn 12 órakor „nyílik”, címe: Hozott tárgyak – a Körösvidéki Múzeum beszerzései 2014 és 2019 között. A válogatásban megtekinthetők olyan tárgyak, amelyek az utóbbi években gazdagítják a múzeum különféle gyűjteményeit (például a természetrajzi, archeológiai, történelmi, néprajzi és művészeti részlegeken).

A Restaurált tárgyak elnevezésű kiállítást április 6–12. között lehet megtekinteni. Meg lehet majd szemlélni például Maria Blendea Évszakok című tárlatanyagát, nyolc hímzett faliszőnyeget, amelyek 1968-ban készültek. A kiállítás látogatói a restaurálási munkálatokba is bepillantást nyerhetnek.

Ugyancsak azon a héten az újjávarázsolt Ady Endre Emlékmúzeum (a Bihar Megyei Tanács, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Körösvidéki Múzeum közös projektje volt a felújítás) is látogatható lesz a fent említett honlapon és a Körösvidéki Múzeum közösségi oldalán.

Az ezután következő héten a Que Viva Picasso! című tárlat anyagát teszik elérhetővé a virtuális térben. Pablo Picasso több mint 120 kőnyomata és fénymetszete csodálható majd meg. Az alkotások Thomas Emmerling magángyűjteményét képezik, és Ausztria, Lengyelország, Szlovákia közgyűjteményei mellett már láthatták egyebek mellett a kolozsvári és temesvári művészetkedvelők is.

A Körösvidéki Múzeum közössége ezekkel a kiállításokkal járul hozzá az otthonmaradás megkönnyítéséhez, színesebbé tételéhez.

2020.03.28
Galéria