Önkénteseket toboroz az Együtt vagyunk! paltform

Önkéntes segítők és segítségkérők jelentkezését egyaránt várja az Együtt vagyunk! önkénteshálózat, amelyet nagyváradi jótékonysági és civil szervezetek, történelmi egyházak és az RMDSZ hoztak létre azzal a céllal, hogy a koronavírus-járvány idején hatékony segítséget tudjanak nyújtani az arra rászorulóknak.

A kezdeményezést létrehozó szervezetek a www.egyuttvagyunk.ro online platform elindításával azt remélik, hogy munkájukat összehangolva a lehető legtöbb területen tudnak hathatós támogatást nyújtani azoknak, akik a leginkább veszélyeztetett csoportokba tartoznak, köztük az idős, beteg és/vagy egyedülálló személyeknek.

Segítőknek és segítségkérőknek egyaránt

A www.egyuttvagyunk.ro weboldal Segítséget adok menüpontja alatt olyan magánszemélyek jelentkezésére számítanak, akik valamely területen (bevásárlás, gyógyszervásárlás, szállítás, telefonos szolgálat magányos emberek számára stb.) önkéntes munkát kívánnak felajánlani.

A honlapon található Segítséget kérek gomb alatt található űrlap kitöltésével ugyanakkor azon nagyváradiak jelentkezését is várják, akik valamely felsorolt területen ellátásra szorulnak. Regisztrálni személyes alapadatok (név, elérhetőségek) megadásával lehetséges.

Az önkéntes munka mellett az Együtt vagyunk! önkénteshálózat várja mindazon magánszemélyek, vállalkozók és cégek anyagi támogatását is, akik/amelyek így kívánnak részt venni ebben a közösségi segítő kezdeményezésben. Az adományokat a platformot működtető Összefogás Nagyváradért Egyesület számlájára várják (Asociația Alianța pentru Oradea, Adószám: 39319626, székhely: Nagyvárad, Simion Bărnuțiu utca 14. szám, IBAN: RO59BTRLRONCRT0440405701, Banca Transilvania).

Amennyiben erre igény és lehetőség lesz, később további felajánlásokkal bővülhet az önkéntes szolgálat. Ez irányú javaslataikat a regisztrációkor opcionálisan kitölthető Megjegyzések rovatba várjuk.

A szervezők kérik, hogy a segíteni kívánók vagy segítségre szorulók elsősorban az on-line platformon jelezzék ilyen irányú szándékaikat. Részletekről érdeklődni az office@egyuttvagyunk.ro e-mail-címen is lehet. A 0770/918–097-es telefonszámon hétköznap 10–16 óra között kereshetik a www.egyuttvagyunk.ro segítő platform csapatát.

Az Együtt vagyunk! kampány a Diakónia Keresztyén Alapítvány, a Caritas Catolica, a Nagyvárad-belvárosi Baptista Gyülekezet, a Máltai Szeretetszolgálat, az Összefogás Nagyváradért Egyesület, az RMDSZ Bihar megyei és nagyváradi szervezete, a nagyváradi RMDSZ Nőszervezet, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, illetve a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete együttműködésével jött létre. Külön köszönet a Dotface csapatának a weboldal létrehozásáért.

2020.03.29
Galéria
Kulcsszavak: