Az orvosi vizsgálatokról

A szükségállapot idején távolsági orvosi vizsgálatokat is lehet végezni, döntött a kormány hétfői ülésén.

A szakorvosok és háziorvosok telefonon vagy az interneten keresztül is megvizsgálhatják a betegeket, tájékoztattak a korona.rmdsz.ro oldalon az alább olvasható változásokról.

A vényeket (recepteket), on-line is kiállíthatják majd, ezeket e-mailen juttatják el a betegekhez. A háziorvosok továbbra is felírhatnak vényt a krónikus betegségben szenvedő (stabil gyógyszeres kezelés alatt álló) pácienseknek, ehhez szakorvosi újraértékelésre  most nincs szükség. Az orvosi beutalók (bilet de trimitere) érvényességi határidejét 90 nappal meghosszabbítják. Felfüggesztik az egészségügyi kártya használatát.

A koronavírus-fertőzés tüneteit mutató betegek egészségügyi ellátásban részesülnek, beleértve a távolsági vizsgálatokat is. A koronavírusos fertőzésben és annak szövődményeitől szenvedő betegek kezeléséhez szükséges egészségügyi és gyógyszerellátást a szükségállapot idején mindenki megkapja, aki Romániában tartózkodik. Ennek költségeit az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Egészségbiztosítási Alap költségvetéséből finanszírozzák.

2020.03.31
Galéria
Kulcsszavak: