Rendkívüli összefogás a romániai magyar pedagógusok körében

Alább a kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet és a kisebbségi főigazgatóság közleményét olvashatják a végzős osztályok tételeiről és tesztjeiről.

A kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet felhívására, amelyet a főtanfelügyelők, főtanfelügyelő-helyettesek és tanfelügyelők juttattak el a pedagógusokhoz, rekordidő alatt több mint 100 vállalkozó szellemű tanár jelentkezett, akiknek áldozatos fordítói munkája révén a 110 tételből már több mint 100 elérhető magyar nyelven itt (amelynek tartalma folyamatosan bővül):

Az Oktatási és Kutatási Minisztérium az idén vizsgázó nyolcadikos és tizenkettedikes diákoknak teszteket töltött fel a erre a honlapra, újabb lehetőséget biztosítva számukra a gyakorlásra. Az Országos Értékelési és Vizsgaközponttal együttműködve kidolgozott feladatlapok a tételmodellek mintájára készültek, így ezek megoldása hozzásegítheti a tanulókat a jó eredmények eléréséhez a vizsgán .

Örvendetes, hogy magyar nyelv és irodalomból is készültek feladatsorok mind a VIII., mind a XII. osztályos diákok számára, hálás köszönet azoknak a motivált tanároknak, akik felvállalták ezek elkészítését.

A tételek jelentős száma és azoknak hirtelen elkészülte miatt a különböző tantárgyakból nem voltak elérhetők a feladatsorok magyar nyelven, ebben kértük önkéntes pedagógusok segítségét. Példátlan összefogást tapasztaltunk, folyamatosan érkeztek a telefonhívások és az ímélek, az időt és energiát nem sajnáló lelkes pedagógusok sorra vállalták akár 3-4 tétel lefordítását is. Fantasztikus munkát végeztek nagyon rövid idő alatt!

Köszönjük szépen, hogy ezekben a viszontagságos időkben is számíthatunk pedagógusaink odaadó munkájára, akik ezúttal nemcsak szakértelmükről, vállalkozó szellemükről, hanem szolidaritásukról, önzetlenségükről, segítőkészségükről, társadalmi felelősségvállalásukról is bizonyságot tesznek – ami mindannyiunk számára visszaadhatja az emberiségbe vetett hitünket.

Meggyőződésünk, hogy az összefogásnak ezúttal is meglesz a gyümölcse, és a közös erőfeszítéseink meglátszanak majd végzős diákjaink vizsgaeredményein.

2020.04.03
Galéria
Képünk illusztráció