Módosult szolgáltatások a Caritasnál

Alább a nagyváradi Caritas Catolica közleményét olvashatják.

Bevásárlás időseknek

A kijárási tilalom idején a Caritas Catolica önkéntesei segítséget nyújtanak a bevásárlásban, valamint a gyógyszerek kiváltásában olyan 65 év fölötti, idős személyeknek, akik mellett nincsenek ott a hozzátartozóik, és egyedül nehezen tudnak megbirkózni a válsághelyzet nehézségeivel. Önkénteseink a válsághelyzet kihirdetése óta az egyházmegye három településén vásárolnak be napi rendszerességgel időseknek: Nagyváradon, Margittán és Tasnádon.

Akinek szüksége van ilyen segítségre, vagy tudomása van olyan magányosan élő, idős személyekről, akiknek jól jönne egy segítő kéz a gyógyszerek és élelmiszerek beszerzésében, az a következő telefonszámokon igényelhet segítséget a Caritas Catolica önkénteseitől: Nagyváradon: 0749/119–722, Margittán: 0748/029–223, Tasnádon: 0749/222–962. Telefonos ügyfélszolgálat hétköznaponként 10–12 óra között.

A Caritas Catolica már több mint két évtizede nyújt hasonló segítséget mozgásukban korlátozott vagy ágyban fekvő betegeknek az Otthoni Beteggondozói Program keretében. A programban jelenleg is folyamatos ellátást biztosítanak 7 településen összesen 273 beteg részére, a válsághelyzet alatt azonban önkéntesek bevonásával igyekeznek minél több idős személyhez eljutni, és segítséget nyújtani a bevásárlásban. A már meglévő ellátottakon felül a válsághelyzet meghirdetése óta Nagyváradon 28, Margittán 5, Tasnádon pedig 20 idős számára vásárolnak be nap mint nap a Caritas önkéntesei. További igényléseket a fent említett telefonszámokon fogadnak.

Változott a pénztár órarendje

A Caritas Catolica nagyváradi központi székhelyén (Ion Creangă tér 2. sz.) a válsághelyzet fennállása alatt ezentúl kedden és csütörtökön 10–12 óra között intézhetők el a befizetések. Belépés az oldalsó kapun.

A Caritas boltok zárva vannak

A hatályban levő rendelkezések következtében a Caritas Catolica jótékonysági használtáru boltjai a válsághelyzet fennállása alatt zárva tartanak Nagyváradon és Margittán egyaránt.

Szünetel a ruhaadományok átvétele

A használt ruhák átvétele ideiglenesen szünetel a Caritasnál, ezért kérik a lakosságot, hogy a vírusveszély ideje alatt ne hozzanak be használt ruhákat, cipőket a Kanonok sor 21. szám alatti átvevőpontra, és ne helyezzenek el adományokat a városszerte kihelyezett ruhagyűjtő konténerekben sem.

2020.04.06
Galéria
Kulcsszavak: