Vigyázzunk egymásra!

Az április 6-i soros ülésén a margittai katasztrófavédelmi operatív csoport három újabb határozatot hozott a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

1. A margittai N. Bălcescu utca 11. szám alatt található élelmiszerpiac asztalait úgy helyezik át, hogy a közöttük lévő távolság nagyobb legyen. Ezzel megnő a vásárlási tér, és az emberek jobban be tudják tartani az egymás közti biztonságos távolságot. Az intézkedés a kereskedők és vásárlók biztonságát egyaránt szolgálja.

2. Az árusok és termelők kötelező módon maszkot és kesztyűt kell hogy viseljenek.

3. Ajánlott közterületeken (üzletekben, piacokon, közintézményekben, építkezéseken stb.) a védőfelszerelések használata, a száj, orr eltakarása és kesztyűk viselése. Nem kötelező, hogy ezek orvosi védőfelszerelések legyenek. Lehet házilag készített maszk, akár egy sál vagy bármilyen más típusú anyag, amivel a járókelők eltakarják az orrukat és szájukat.

A határozatokat április 10-étől (pénteki nagyvásárnap) léptetik érvénybe. Betartására az arra hivatott személyek hívják fel a figyelmet. A koronavírus-járvány alatt a piacot naponta fertőtlenítik.

2020.04.08
Galéria
Mindennap fertőtlenítik a margittai piacot