Már aszfaltozzák az Érselénd és Székelyhíd közötti utat

Az utolsó szakaszába érkezett az Érsemjént Érkenézen és Érselénden át Székelyhíddal összekötő út építése. Semjén felől már aszfaltozzák az új utat, ami kevesebb mint a felére csökkenti a távolságot a község és Székelyhíd között.

A Semjént és a község másik két faluját Székelyhíddal összekötő új útra már több alkalommal is adtak le pályázatot, azok sorra nyertek is, de bukaresti adminisztratív okokból mindeddig elmaradt a beruházás finanszírozása. A község vezetősége azonban nem adta fel, újabb és újabb pályázatokat készített és adott le. A kitartásnak meglett az eredménye, hamarosan sima aszfaltúton közlekedhetnek az erre járók.

Az út megépítésére legutóbb az Országos Vidékfejlesztési Program keretében nyertek támogatást. Ebből aztán végre tavaly nyáron sikerült elkezdeni az építkezést. A pályázat eredményeként mintegy 8 kilométer hosszú út épül meg Érselénd és a Székelyhíd–Létavértes országút között – mondta el Balázsi József polgármester.

„A helybélieknek régi vágyuk válik most valóra, ugyanis eddig, ha Székelyhídra akartak menni, csak kerülővel, bő 20 kilométert megtéve érkezhettek meg az érmelléki városba, míg a most elkezdett úton haladva ez a távolság kevesebb mint a felére csökken” – magyarázta az érsemjéni elöljáró.

A mintegy 8 kilométeres útból egy 4 kilométeres szakasz Érsemjén közigazgatási területén halad, és megközelítőleg ugyanekkora rész Székelyhíd határában húzódik. Megtudtuk: az utóbbi szakaszon szintén zajlanak már az előkészítő munkálatok.

„Érselénd eddig zsákfalu volt. Ezzel a beruházással sikerül úgymond felszabadítani, a települést megnyitjuk, és ez számos új lehetőséget hordoz magában. Örvendetes tehát minden olyan infrastrukturális beruházás, amely az emberek közlekedését, a helyi gazdaság fellendülését, ezáltal pedig a helybéliek életszínvonalának javulását célozza. Ilyen beruházás ennek az útnak a megépítése is, hiszen régóta várat magára, és folyamatos pályázással a polgármester és csapatának elhivatott, kitartó munkájának és az RMDSZ hathatós közreműködésének lesz az eredménye” – mondta Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető alelnöke.

2020.04.09
Galéria
Kulcsszavak: