Hőmérőznek a piacoknál és az utcán is Nagyváradon

Hétfőn, április 13-án újabb intézkedések lépnek életbe Nagyváradon, ezekről alább olvashatnak.

A járvány terjedését megelőzni hivatott intézkedések egy részéről Ilie Bolojan polgármester múlt pénteki on-line sajtótájékoztatóján már beszélt, ezek pontos listáját ma tették közzé.

Április 13-ától, hétfőtől kezdődően minden Nagyváradon működő, több mint 50 alkalmazottat foglalkoztató magánvállalat és közintézmény köteles gondoskodni a személyzet szétválasztásáról a műszakváltás során, a belépők testhőmérsékletét pedig kötelesek mérni távhőmérőkkel. Ahol nincs ilyen hőmérő, a polgármesteri hivataltól igényeljék ezeket. Nagyváradon körülbelül 300 olyan cég és közintézmény működik, amelyek több mint 50 alkalmazottat foglalkoztatnak, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal sajtószolgálata.

Szintén április 13-ától, hétfőtől kezdődően a nagyváradi élelmiszerpiacokra belépőket szintén távhőmérőkkel ellenőrzik. A határozat azt is kimondja, hogy a piacokon a megelőző intézkedések szigorú betartása mellett árusíthatnak palántákat és növényvédő szereket, valamint takarmányt és az állattenyésztéshez szükséges egyéb termékeket.

A megyeszékhely önkormányzata által beszerzett hőmérőkből a rendőrök is kapnak, így olyankor, amikor a járókelők saját felelősségre tett kilépési nyilatkozatait ellenőrzik, a testhőmérsékletet is megmérik.

2020.04.10
Galéria
Képünk illusztráció
Kulcsszavak: