Több tesztelés, több pozitív eredmény Biharban

Hétfőn 176 koronavírussal fertőzött emberről tájékoztatott az Országos Közegészségügyi Intézet, míg vasárnap ennek kevesebb mint a fele, 83 volt az esetek száma.

Megyénkben elkezdték az intézményes karanténban lévők csoportos tesztelést, ez magyarázza az esetek számának hirtelen növekedését, – tájékoztatott húsvéthétfőn délután a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság. Azt is közölték ugyanakkor, hogy a mintákat még csütörtökön tesztelték, s ugyanaznap közölték a központi hatóságok felé az eredményt. Mint írják, a páciensek tünetmentesek. A csoportos tesztelésről korábbi cikkünket ITT olvashatják.

Az utóbbi hetekben nagyon sokan tértek haza a járvány által súlyosan érintett országokból, az úgynevezett vörös zónákból Biharba, ők az érvényes rendelkezések értelmében intézményes karanténba kerültek, a napokban rajtuk kezdték el a csoportos tesztelést. A közleményben leszögezik, hogy a karanténokat fertőtlenítették, s az új betegek nem egymástól kapták el a fertőzést.Bihar megyében tíz intézményes karantén működik, többnyire a Borsi úton, a Püspökfürdőben és Félixfürdőn kialakított hotelekben, továbbá egy váradi iskola bentlakásában. Sajtóhírek szerint egy nagyobb félixi szállóban tervezeik egy újabb kialakítását.

2020.04.13
Galéria