Három Bihar megyei halálesetről tájékoztattak ma

Az egészségügyi minisztérium közösségi oldalán ma közölt adatok szerint hárman vesztették tegnap életüket megyénkben a koronavírus-járványban.

Az április 15-én elhunyt mindhárom páciens Bihar megyei férfi, és a közlés szerint mindannyian kapcsolatba kerültek igazolt fertőzöttekkel.

Az egyik áldozatnál, egy 49 éves férfinál a minisztérium adatai szerint március 30-án jelentkezett a betegség. A közlés szerint ő április 2-án került a nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház intenzív osztályára, majd átszállították az Élesdi Városi Kórházba – ez az információ igencsak megkérdőjelezhető, mivel megyénkben a Curteanu-kórházat jelölték ki az igazoltan koronavírusos betegek kezelésére. A férfi tesztjét árpilis 2-án végezték el, aznap lett pozitív az eredménye. Az elhunyt krónikus légzéselégtelenségben és tüdőfibrózisban is szenvedett, egy igazoltan fertőzött személlyel került kapcsolatba.

A második elhunytnál március 28-án kezdődött a betegség, és április elsején került a váradi kórház intenzív osztályára. Ugyanaznap lett pozitív a tesztje, és egy másik igazolt fertőzöttel volt kapcsolata. A 76 éves férfi többek között magas vérnyomástól és II. típusú cukorbetegségtől szenvedett.

A harmadik elhalálozott 66 éves volt, nála április 3-án jelentkezett a betegség, és 7-én került a városi kórház intenzív osztályára. Teszteredménye április 8-án lett pozitív, ő két ismert fertőzöttel került kapcsolatba. A járványos betegség mellett magas vérnyomástól, krónikus légzési elégtelenségtől szenvedett, és szélültés is érte.

2020.04.16
Galéria
Kulcsszavak: