Újabb beruházások Érbogyoszlón

Érbogyoszló község polgármestere, Kócza István a legutóbbi helyhatósági választásokon került a közösség élére. Kész tervekkel foglalta el hivatalát, s az idén sem tétlenkedik.

Aki tavaly átutazott Érbogyoszlón, láthatta azt a nagy munkálatot, amely a helyi központi iskolánál zajlott. Teljes külső tatarozást végeztek, osztálytermeket újítottak fel, benti illemhelyet alakítottak ki. Az elemi iskola osztálytermei is megszépültek, ott is kialakították a benti mosdót, valamint egy speciális szellőzőrendszerrel próbálják meggátolni a falak nedvesedését. A munkálatok összértéke elérte a 140 ezer lejt – sorolta Kócza István polgármester.

A közigazgatásilag Érbogyoszlóhoz tartozó Albison az iskola és a kultúrház épületei is a református egyházközség tulajdonában vannak. A 2016-ban a község élére megválasztott Kóczának már előzőleg is módjában állt bizonyítania rátermettségét az albisi refomátusok főgondnokaként. Ebbéli ténykedése során a már említett tanintézetet rendbe tették, a gyülekezeti ház megújult. A művelődési házat egy nemrégiben ott megtartott könyvbemutató során volt alkalmunk megtekinteni. A hajdan elhanyagolt épületet szépen rendbe rakták, ajtókat, ablakokat cseréltek, központi fűtést alakítottak ki, benti mosdóval szerelték fel.

Az idén két nagy terv vár megvalósításra Bogyoszlón. A községháza bővítése már folyamatban van. Az 1,4 millió lejes beruházásra eddig 300 ezer lejt sikerült előteremteniük. Ez elegendő az emeletes, a mostani épülethez szervesen kapcsolódó új szárny felhúzására „pirosban”. A földszintre orvosi rendelő, kezelőszoba, váróterem, személyzeti öltöző kerül, és ott kap helyet az elöljáróság irattára is. Az emeleten két irodát és egy tanácstermet alakítanak ki, az utóbbit házasságkötő teremként is használják majd.

A polgármester reményei szerint ez év végéig az új szárnnyal teljesen elkészülnek. A régi épület renoválása szintén része a projektnek. Kicserélik a tetőszerkezetet, szigetelnek, és belső felújítást végeznek.

Kiskereki és Vedresábrány községekkel közösen 2016-ban Érbogyoszló egy útépítési pályázatot nyert el. Az egy-egy millió eurós támogatásból Érbogyoszló község területén 8200 méter út épülhet meg. Egyebek mellett a községközpontot és Albist összekötő, valamint az Albisról Apátkeresztúrra vezető út kapna aszfaltréteget. Kócza István ez utóbbi beruházásról elmondta, összesen tizenegy cég jelentkezett a kivitelezési kiírásra, s még nem tudni, hogy közülük melyik lesz a befutó. Ha a sikertelenül pályázók nem nyújtanak be óvást, akkor tavasszal elkezdődhet az útépítés.

 

2018.04.29
Galéria
Kócza István, a cselekvő polgármester
Jó ütemben haladnak a községháza új szárnyának építésével
Érbogyoszlón rendbe teszik a községházát is
Kulcsszavak: