Elhalasztott bérmálások, új miseszövegek, búzaszentelés

Elsőáldozások és bérmálások elhalasztása

A járvány miatt elrendelt korlátozások egyik következménye, hogy az elsőáldozáshoz és bérmáláshoz szükséges előkészületet a plébániákon nem tudják megfelelő módon megtartani. Tekintettel a jelen körülményekre, az idei évre tervezett elsőáldozásokat és bérmálásokat a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében a következő évre halasztják. Az érintett szülők és hozzátartozók megértését és hozzájárulását kérik, hisz a gyermekek és fiatalok életének ezen fontos eseményeit minden külső nyomástól mentesen szeretnék előkészíteni – áll váradi püspökség sajtóirodája által kiadott közleményben

Új miseszövegek a járvány idejére

Az Apostoli Nunciatúra legújabb közleménye szerint (Prot. N. 3825/XVII.52) az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció Mise a járvány idejére cím alatt új liturgikus szövegeket, könyörgéseket tett közzé, amelyeket a nagyváradi egyházmegye templomaiban bemutatott szentmiséken is alkalmaznak a lelkipásztorok.

Búzaszentelés a nagyváradi székesegyházban

Szent Márk ünnepéhez kapcsolódik a búzaszentelés szertartása, amelyben papok és hívek Isten segítségét kérik a vetésekre, és közösen imádkoznak jó termésért. A nagyváradi római katolikus székesegyházban április 26-án, vasárnap a 11 órakor kezdődő szentmisén Böcskei László megyés püspök végzi el a búzaszentelés szertartását.

2020.04.20