Hárman meggyógyultak megyénkben

Szombaton reggel 1175-en voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg pénteken 1201-en.

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát ma sem közölték, de újabb három gyógyult betegről számoltak be, eddig tehát összesen 31 embert nyilvánítottak gyógyultnak megyénkben. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint a hetedik beteg is elhunyt, a 30 éves fiatalember április 10-én került kórházba, aznap lett pozitív a teszteredménye is. Április 17-én az intenzív osztályra került, 23-án elhunyt, asztmatikus hörghurutban is szenvedett.

A rendőrök az elmúlt 24 órában 511 személyt ellenőriztek, 16 konvojt kísértek el Bihar megye határáig, és hármat az intézményes karanténokig a helyi rendőrség munkatársaival és a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és hét konvoj kísérésében, illetve ők őrzik a megyénkben működő öt intézményes karantént, valamint egy roma közösséget. Sajtóinformációk szerint a révi közösségről van szó, mely azután került karanténba, hogy megjelent közöttük a fertőzés, de visszautasították a csoportos tesztelést,

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai hat alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

Az előírások be nem tartásáért száz esetben bírságoltak, összesen 195 765 lej értékben, és egy bűnvádi eljárást indítottak hamis nyilatkozat miatt.

2020.04.25
Galéria
Képünk illusztráció