Papszülők találkozója, levéltári kiállítás, zenei est, szentségimádás

A papi hivatás a családban kezdődik. Május 3-án, csütörtökön 17 órakor a nagyváradi püspöki palotában tartják a papszülők találkozóját, ezen Böcskei László megyés püspök személyesen mond köszönetet azoknak, akik gyermekük kezét elengedték, őt Istennek ajándékozták, és imáikban hordozzák.

Levéltári kiállítás Nagyváradon

Május 4-én, pénteken reggel 9-kor nyílik és délután 4 óráig lesz látogatható a Documenta Varadiensis című kiállítás, amely a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség történeti levéltári anyagába nyújt betekintést az Állami Levéltárak Bihar Megyei Kirendeltségének székhelyén (Traian Blajovici utca). Az érdeklődők kizárólag érvényes személyigazolvánnyal léphetnek be! A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és az Állami Levéltárak Bihar Megyei Kirendeltsége együttműködésében megvalósított irattári kiállítás úttörőnek számít a maga nemében. Korábban nem volt példa a két intézmény hasonló együttműködésére, és első ízben mutatják be Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek a két intézményben őrzött irattári anyagát.

Várad-szőllősi zenei est

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Várad-szőllősi Római Katolikus Plébánia közös szervezésében május 6-án, vasárnap 19 órakor kezdetét veszi a Várad-szőllősi zenei estek című programsorozat. Az első alkalom előadója Costea Marcel Octav, a bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetem professzora, a bukaresti Szent József Székesegyház zenei igazgatója. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Szentségimádás

Május első vasárnapján, 6-án Élesden és a Posticumban lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2018.05.02
Kulcsszavak: