Háromszáznál több a gyógyult eset megyénkben

Pénteken reggel 272-en voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg csütörtökön 262-en.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban pénteken reggel 136 embert (tegnap 125-öt), a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres hotelben pedig 87-et tartanak orvosi felügyelet alatt (tegnap ott még 159-en voltak).

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát továbbra sem közlik, de 66 újabb gyógyult esetről számoltak be. Eddig összesen 309 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, közülük 231-en a Ceres hotelben voltak. A gyógyulási arány 64,64 százalékos megyénkben.

Az egészségügyi minisztérium Facebook-oldalán egy újabb halálesetről is beszámoltak. A 73 éves nő április 10-én került a váradi kórházba, 11-én az intenzív osztályra vitték (aznap lett meg a pozitív teszteredménye is), és lélegeztetőgépre került. Több más betegségben is szenvedett, május 6-án hunyt el.

A rendőrök és a helyi rendőrök csütörtök reggeltől péntek reggel 8 óráig 231 személyt ellenőriztek, 15 konvojt kísértek el Bihar megye határáig, további négyet az intézményes karanténokig a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és kilenc konvoj kísérésében a megyehatárig, valamint az intézményes karanténokig. Ők őrzik a megyénkben még működő három intézményes karantént, valamint a vesztegzár alá helyezett révi roma közösséget is.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai tizenegy alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

2020.05.08
Galéria
Képünk illusztráció