Tavaszi koncertkavalkád a Festum Varadinumon

Folytatódik a Moszkva Kávézóban, illetve a Nagyváradi Magyar Diákszövetség által szervezett tavaszi koncertkavalkád. A Holnaposok terén, illetve a Moszkvában megtartandó koncertekre a XXVII. Festum Varadinum keretében kerül sor.

Május 8-án, kedden 18 órától a Baby Elvis, 20 órától pedig a Szempöl zenekar lép színpadra a Holnaposok terén. A tavaszi koncertkavalkádot május 10-én, csütörtökön 18 órától a Muzsik és Volkova, azután 20 órától folytatja Koszika és zenekara, a szabadtéri események sorát pedig május 12-én, szombaton 18 órától a Kamikaze Scotsemm, illetve Szeder zárja. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét arra, hogy rossz idő esetén a szabadtéri koncertek a Moszkva Kávézóban lesznek.

Koncertek a Moszkvában

Május 9-én, szerdán 20 órától Magyarország egyik vezető dzsessz-zenekara, a Sárik Péter Trió játszik a Moszkva Kávézóban. Sárik Péter 2006-ban alapította zenekarát, mely ebben a felállásban 2012 óta működk. Eddig négy lemezük jelent meg. Mivel a trióban mindhárman all round muzsikusok, így repertoárjuk igen változatos: játszanak saját szerzeményeket, a Jazzkívánságműsorban és a Beethoven-projektben dzsesszadaptációkat, és gyakran koncerteznek más előadókkal is.

Május 11-én, pénteken 20 órától a fiatalok körében méltán népszerű Margaret Island vendégeskedik a Moszkva Kávéházban. A magyarországi Hangfoglaló fődíját magáénak tudható Margaret Island 2013 őszén alapított háromtagú magyar alternatív popegyüttes. Dalaikban akusztikus és folkpopos hangzásvilágot elegyítenek népzenei elemekkel. Muzsikájukra nagy hatással volt a Mumford & Sons és Passenger. A koncert felvezetőjében 19,30-tól Betszy zenél.

A Moszkva Kávéházban tartandó koncertekre jegyek elővételben, illetve a helyszínen is kaphatók.

A XXVII. Festum Varadinum részletes programkínálata az esemény Facebook-oldalán, illetve a partnerintézményekben igényelhető ingyenes programfüzetekben böngészhető. A szervezők felhívják ugyanakkor az érdeklődők figyelmét arra, hogy a XXVII. Festum Varadinum legfontosabb eseményei a FestivApp alkalmazás segítségével az okostelefonokon is elérhető. 

2018.05.07
Galéria
A Sárik Péter Trió
Margaret Island
Koszika